Dag 9 – Den Svenske øya, i Danmark

Etter sykkelmontasje og påfølgende sykkeltur i Helsingør kom natten og tok oss begge, og om morgenen var det kaldt i båten…
Nå ligger det en historie bak hvorfor det var så kaldt i båten.

I denne havnen betaler man strømmen med et eget kort man får kjøpt på havnekontoret, dette kortet må lades opp og settes i stolpen på brygga. Det funker omtrent som et kontantkort som må fylles opp. Vi hadde bare 25 kr på kortet og det holdt ikke hele natten, og vi brukte mesteparten av kvelden før på å diskutere og argumentere for hvem som skulle ta turen inn i regnet for å lade kortet med mer penger, ingen vant, derfor har vi en kald båt!

Helsingør er en stor havn å gå inn til havnekontoret er et stykke. Nå skulle man tro at de som har fått en ny sykkel gjerne ville bruke denne med iver, særlig når man vet hvor mye arbeid det lå i monteringen (se video). Å montere en komplett damesykkel i et båtkjøk kan høres håpløst ut, men det gikk. Verre ble det da vi skulle ha jævelskapen ut av kjøket, og opp i cockpiten, men det gikk på håret det også, sykkeljævelen kom ut.

Som jeg begynte med, så kom natten, og kulden….på morgenen tok jeg min «gamle» sykkel fatt og ladet strømkortet, forgjeves, for da jeg kom tilbake kom solen og varmet godt opp i under kalesjen, og Åse hadde laget god frokost som vi koste oss med.
Ven i sikte

Vi løsnet fortøyningene kl. 11.45 og la kursen mot Ven, øya som Svenskene byttet bort med Bornholm…? Den bør være fin, tenker jeg, for jeg har hørt mye bra om Bornholm. Vi ankommer havnen kl.13.15, og det er grunt! Jeg ser dybden minske fort, fra 10 meter ned til 2,4 meter…siste grunnkjenning på Hättan sitter i ryggmargen enda, og jeg legger hånda på manøverspaken klart til en rask revers. Men dybden holder seg og vi legger til longside. Vi tar opp 4-5 plasser slik det sømmer seg i Danmark, nei vent, dette var jo Sverige..ja ja Svensk flagg på häkken tenker jeg, og legger inn en knop til på brygga.

En fin sykkeltur på øya rekker vi før regnet setter inn med full styrke. Vi fikk sett oss omkring, og fikk med oss Tycho Brahe sitt observatorie Stjerneborg, koselige murhus og en masse rapsåkere. Sommeren har defnitivt kommet, og det blomstrer overalt. Ven er en koselig liten øy mitt i Øresund stredet, selv om man kan kjenne at det har blitt litt turistaktig. 
Stjerneborg

Raps og sjø, ganske typisk for Ven.
Om kvelden regner det mye og flere båter kommer inn, alle Danske, og vår fortøyning longside som Svensk båt på Svensk territorium virker litt mer ok. Vi ser en skikkelig B film, for andre gang, som plutselig virker bedre nå som ikke har andre alternativer.
Åse byr på pyttipanne med pølse og potata og en «grønn en», deilig!
Kyrkbacken havnen i Ven, og Sothis longside
God natt.
Enda en flott bilde av statuen i Helsingør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s