Dag 10 – Livet går lite långsammare

Gästhamn Kyrkbacken på Ven

N 55.54.36 Ö 12.40.17
1-2 ms
Vinden kommer från nordväst 
Sol med krans av moln runt hamnen.
Kastar loss klockan 11.15 mot Malmö.
Vi möter flyttfåglar som har kurs norrut och kanske vi möter dem igen i september då de har kursen söderut igen…
Igår var vi alerta fram till över midnatt vilken är unikt. Tre mediokra långfilmer på dansk tv roade oss medan regnet vräkte ner på utsidan. Vi börjar normalt att gäspa och krypa till kojs vid solnedgång och vaknar av oss själva av att gryningsljus letat sig in genom gardinerna vilket är en härlig känsla. 
Det har börjat gå upp för oss att vi ska segla under en lång period och att vi inte behöver planera och lägga ny kurs hemåt som brukligt efter en eller två veckors semester. 
En slags vardagslunk och egen rytm börjar infinna sig hos besättningen på båten, en känsla av att livet går lite långsammare…..
Den som fixar frukost slipper oftast att diska, väderleken avlyssnas via VHF om vi lyckas komma ihåg sändningstider, väderappar kollas eller pocketgrib som är en app utformat speciellt för seglare, såna som oss alltså!!??
Motorcheck av kapten både före och efter motorn startats upp. 
Min andra kärlek

Båten ska sjösäkras vilken innebär att saker och ting ligger på plats och är fast så att det inte blir förenat med potentiell livsfara att gå ner under däck om det gungar. Detta är ett typisk matrosjobb vilket sköts med bravur om jag får säga vad jag tycker 😀 . 

Cyklar skall surras på däck, dagens kurs läggs in på Ipaden om det inte redan är gjort. Förtöjningstamp som slackar tar jag först innan vi lossar de övriga linorna. Vi fendrar av eller fendrar på och så går då dagen…….

AIS kollas ofta

Går för motor över sundet, AIS kontrolleras regelbundet på havets Autobahn. Victors bärbara kommunikationsradio är verkligen användbara när jag förmedlar information från kartbordet i kajutan till både  tondöv och för övrigt döv kapten. 

Öresundsbron siktas i fjärran. Vi ser bron som en portal till Europa, där Skagerack övergår till Baltiska havet men först ska København invaderas.

Öresundsbron siktas i fjärran

I Malmö har vi stämt möte med Rolf på «Kapell och annat» som ska sy upp en bimini och vi räknar med att befinna oss i Malmö under 4-5 dagar.

Angör på » Kapell  och annat» och dess gästbrygga, cyklarna lossas från relingen och vi ger oss mot Malmö centrum som ligger ca 5 km och första vätskekontrollen sker på The green Lions inn. 
Weissbier
Kapten på gott humör

Och så går då kvällen…….skål!  😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s