Dag 19 – En flue til lunch

Gedser havn som var smekkfull da vi la oss kl 21.30 var helt tom da vi stod opp i dag kl. 09.30 ( ja vi sover pokker så godt i båten). Vi slo umiddelbart på AIS for å se hvor de hadde tatt veien, spermklumpen hadde forlatt havnen og lå nå utenfor Gedser landrev. Her sirklet de rundt og rundt før de satte avsted til neste mål, uten sammenligning forøvrig. Der var uvirkelig å stå opp til en tom havn når man tenker på det kaos som var her i går. 
Vi seiler av sted i rolig tempo og overfarten er uproblematisk selv om det er en del trafikk i leden mellom Danmark og Tyskland. Målet i dag er en liten havn som heter Burgstaken som ligger på ferieøya Fehmarn. 
Mitt mellom Danmark og Tyskland, sånn rundt lunchtider, spiser Åse opp en flue som finner det for godt å fly rett ned i magesekken når hun har munnen åpen. Hun harker og spytter, men fluen er fortært. De som kjenner Åse vet at munnen ofte er åpen…og jeg sier at hun kan være glad at det ikke var en flyvefisk som havnet i gapet, og at det kanskje er best å ha munnen lukket når vi nærmer oss land så hun ikke svelger flere innsekter. 
Etter denne lille forretten går hun og lager en deilig lunch til oss ;o)
Innfarten til Burgstaaken er godt merket, men havnen er ganske full av båter allerede. Vi legger oss til rett ved krana i havnen for å høre med Hafenmaister hvor vi kan ligge. Han kommer smilende og sier at vi bare kan bli liggende der, og han henter strøm og vi får koder til toalett og dusj. Grei kar.
Vi tar en alt for stor middag på en havnekro, og en laaang sykkeltur for å bøte på den dårlige samvittigheten. Vi sykler inn til byen Burg som er en fin sommerby full av spisesteder og uteservering. Det er brostein i alle gater her og hele byen kjennes veldig Tysk, ryddig og fin. Når vi kommer tilbake til båten er vi fremdeles mette etter den Tyske kosten. Det blir tidlig kveld i dag også.

Byen Burg

God Natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s