Dag 27 – Vi er på kanaltur

Vi strekker på øynene i 9 tiden, og registrerer at regnet trommer på dekket. Vi bestemmer oss, via telepati, at vi sover litt til. Ved 10.30 tiden regner det fremdeles, men kaffesuget var så stort at en gikk opp å satte på kaffe.
Kaptein tannløs

Det er nå slik at kapteinen har tygget i stykker en tann og godt kunne tenke seg en liten tur til en tannlege for å sjekke status på tannen. Mye av kanalene befinner seg ute i ødemarken, og der er ikke tannverk noe man ønsker seg, men nå  ligger vi ikke så langt fra Hannover, og vi tenker at en slik stor by må ha mange tannleger, så vi setter kursen mot Hannover.

Mittelland kanalen, som vi nå er på, går helt fra Dortmund-Ems Kanal til Elbe ved Magdeburg og er 325 km lang. Heldigvis er det bare to sluser.

Heldigvis startet vi ved 233 km, og siden vi kjører med strømmen så telles kilometerene nedover. Hver hundrede meter står en påle i bakken og forteller nøyaktig hvor langt du har kommet. Vi gjør unna ca. 60 km. og vi overnatter ved slusen etter å ha ringt de opp og forklart på gebrokkent tysk/engelsk at vi ønsker å ligge her til i morgen før vi sluser. Takk gud for en tysker som forstod hva jeg sa, for vi var ikke særlig klare for å sluse 15 meter nå på kvelden.

Matrosen styrer skuta i fine omgivelser

Jeg er overrasket over hvor fint kanalene er bygget opp, det er så grønt og fint overalt at det kjennes ut som man kjører i en kjempestor park langt ute i ødemarken. Av og til dukker det plutselig opp et industri område, før man forsvinner ut i parken igjen.

Et lite kullkrafteverk der ja

Langs alle kanaler er det sykkelstier, og det slo oss plutselig at det er mulig å sykle i ensomhet helt til Paris om man ønsker det, noe for Monsen kanskje?

Noen sa «hva om vi får motorstopp her ute….?»

Så tenkte vi på noe annet…

Hva skjer om man sovner bak roret? Svaret dukket opp rundt neste sving.

Her var det litt for smalt for en lekterkaptein   Skåååål….hikk!

 

Det blir lasagne og øl til kvelds, begge er kapteinens favoritter, bortsett fra matrosen da selvsagt. Det regner fremdeles, men det er varmt og godt under dekk med varmeren på. I går satt vi i shorts og dusjet ute på dekk, i dag var det topplue og regnfrakk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s