Dag 29 – Das Ding

Siden tanfeen har bestemt at vi skal oppholde oss litt i Hannover så har vi betalt noen Euro for å ligge på denne marina frem til tirsdag. Havnen vi ligger på har dessverre ikke internett, det ser ut til at internett er like sjelden som gratis bensin hjemme. Vi har Tysk TV med Tom Cruise på tysk, ikke rart de har vanskelig med å snakke engelsk her nede.

Det kan ikke være en tilfeldighet???

I dag er det stengt siden det er kristi himmelfartsdag og i morgen var tannfeen stengt. Som kjent har jeg fått tygget litt for mye Bratwurst, og en tann hadde ikke lyst til å være med videre. Min Tyske tannlege Olga, en tidligere diskuskaster på landslaget til DDR (om jeg skal dømme etter størrelsen på hennes hender) fikk fart på boret og kommanderte sine 3 assistenter rundt som de var hennes soldater. Plutselig var jeg bedøvet og uten en halv tann og det før vi hadde blitt presentert skikkelig. Man liker ikke å høre leger som sier oioioi når de jobber, men det var det hun sa helt til hun var klar med ordene «this is not by the book». Nææ, du sier ikke det tenkte jeg og fikk plutselig et bilde i hodet av reklamen til Europeiskereiseforsikring, og klarte ikke la være å le.

Vel, vi får se på mandag for da skulle hun ta med seg mannen sin som var en kløpper på Engelsk og tenner. Foreløpig har jeg ikke hatt noen smerter så 1-0 til Olga.

I dag tok vi det rolig, akkurat som vi ikke gjør det vær dag, vi sov i alle fall til kl. 10.30 før vi plutselig fikk lyst på egg begge to. Egg har vi ikke spist siden vi var i Norge, så eggene ble hentet frem fra kjølesvinet og behørig kokt.

Das Ding

Etter hvert som dagen går finner vi ut at vi skal sykle til by´n. Vi får greie på at det er 10 Euro i bot for å sykle uten lys og ingen av våre sykler har lys. Vi bestemmer oss for at våre sykler har diplomatisk immunitet og sykler til byen.  Der er det jazzfestival, og full fest. Jeg liker ikke jazz, så vi sykler litt rundt og orienterer oss for senere utflukter. På hjemveien finner vi ut at vi har spart 20 Euro, siden vi ikke har fått bot, og stopper vi på «Das Ding» som til tross for navnet serverer oss god og mye middag over åpen flamme.

Her lages all mat over åpen flamme

Det blir tidlig kvelden i båten med irish coffee, rødvin og kanallitteratur. I morgen skal vi på sightseeing.

God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s