Dag 38 – Värmebölja i Haren

Wassersport Haren
Sol, VÄLDIGT varm och vindstilla
Vi har båda helt missat att det är pingsthelg. Slussarna är därför stängda söndag och måndag varför vi bestämmer oss att ligga kvar på marinan under tre dagar. Kanske behöver vi lite tid över att tänka över fadäsen under gårdagens mindre lyckad slussning. 
Jag vill ju inte kalla den HELT misslyckad, vi kom ju faktiskt loss och vi slapp ju i fall backa ur slussen och det verkar inte ligga ute något klipp på youtube….inte i dagsläget i alla fall.
Känslomässiga trauma och tilltufsat självförtroendet behöver dock tid att repareras eller helt enkelt arkiveras i » glemmeboka» som Victor brukar säga. 😉 
Våra nyfunna kanalcruisare Karin och Lars ger sig av på morgonkvisten för vidare färd till Nederländerna och vi önskar dem en god tur. 
Marinan har tillgång till tvättmaskin så här gäller det att passar på. Det är märkligt hur vi nu klarar oss med två tvättar vart 14 dag mot normalt 3-5 tvättar i veckan!
Kanske luktar vi mer än bara båt nu för tiden?!
Trampar iväg till byn Haren för sightseeing. 
Det är en märkligt litet samhälle, allt verkar nybyggt och märkligt obebott. Det är bara kyrkan som verkar ha äldre anor men halva kyrkan är 
också till synes en nybyggd del. 
Vi får nästan känslan av att befinna oss i » The Truman show» där hela byn är en filmstudio med inhyrda statister, frågan är bara när vi cyklar in i kulissen! 
Byn har dock ha en spännande historisk bakgrund.
Vi hade en tanke på att ta tåget till Lingen som ligger ca 30 km härifrån, för att ändå delta i festivalyran! 
Det är ju synd att missa en fest med glada tyskar, ompa ompa musik, das bier und die bratwursten när vi nu kommit i vägen för ännu en festlig begivenhet under resans gång. 
Men idag är det helt enkelt för varmt, över 32 grader i skuggan. Kivelingsfesten är en traditionsrik folkfest med medeltidstema. Firas vart tredje år och i dagarna tre så vi bestämmer oss för att ta festen i morgon istället.
Eftermiddagen tillbringas under däck med romaner och studier i tidvatten och med blöt klut i pannan men inte klagar vi över värmen! Puh!!!

2 kommentarer om “Dag 38 – Värmebölja i Haren

  1. Eftersom jag följer eran erövring av kanalerna är jag glad över att det inte blev \»värre\» än en buckla i fören och lite skrapsår i självkänslan. Märkte att jag höll andan när jag försökte tyda norskan och samtidigt skynda för att få veta resultatet. Att ni levde förstod jag…..bloggen var ju där. Var rädda om er! Kramar Annica A.

    Liker

  2. Hej Annica! Det är lika kul varje gång det trillar in en kommentar från dig : – ) jodå vi överlevde och nu är det dags för nästa utmaning nämligen tidvatten! Men roligt har vi!! : – ) Kram fråm Åse på vift i kanalerna.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s