Dag 39 – Festival i Lingen

Etter en VARM natt hvor det ikke var mulig å ligge med dyne står vi opp til en litt mer overskyet dag, men det er fremdeles veldig varmt.

Tørste vakter i Lingen

I dag hadde vi bestemt oss for at vi tok toget tilbake til Lingen for å besøke middelalderfestivalen som de feirer hvert tredje år. Vi fant ut når toget til
Lingen gikk, og at tog stasjonen i Haren er ca. 5 km fra der hvor vi nå ligger. Selv om det småregner litt velger vi å sykle til jernbanen og ta toget til Lingen. I Lingen er det sol og full fest med skuespill og en imitasjon av hvordan ting så ut i Lingen på 1600 tallet. Vi spiser salt gris og drikker noen gode øl før vi tar toget tilbake til Haren og sykler hjem til Sothis.

Etter nå å ha tilbrakt noen uker i Tyskland føler jeg meg kompetent til å si at den beste maten i Tyskland finner du mest sannsynlig på en Gresk restaurant. Tysk mat er fet og smaker for det meste salt. Tysk øl derimot smaker utmerket og det er mye godt å velge i. 

Vi har fått ny informasjon vedrørende åpningstider på slusene, og viser seg nå at de er åpne på søndager fra 09.00 til 18.00. På det grunnlaget tar vi en avgjørelse om at vi stikker av gårde i morgen og får tilbakelagt noen km i retning mot Emden. Dortmund – Ems kanalen slutter ved Papenburg og går

Vi er på Dortmund Ems Kanal Nordover til Emden

over i elven Ems den siste delen mot Emden. Der blir elven også på påvirket av kraftig tidevann fra havet, og forskjellen på høy og lavvann kan være ca. 4 meter. Vi er selvsagt litt spente på hvordan dette vil påvirke oss i havn og i kanalen, går vi på grunn, blir vi hengende i tauene eller stående tørre med kjølen godt plantet i bunnen, dette er nå spørsmål som opptar oss. En del havner har egne sluser slik at det dannes en innerhavn som ikke er påvirket av tidevannet, men det er vanskelig å skaffe seg oversikt over dybdeforholdene i de ulike havnene. Det virker som de fleste fritidsbåter her ikke stikker særlig dypt. Og siden vi kun har møtt på en seilbåt på denne ruten så er det grunn til å tro at det ikke er så populært blant folket med kjøl under båten.

Vi har tidligere nevnt at Tyskere ikke liker, eller kan, snakke Engelsk. I bunn og grunn kan de nok snakke noe Engelsk, men de syntes selv de ikke kan godt nok og avstår fra å drite seg ut. Men Svensk derimot, det snakker de gjerne. I dag traff vi på den fjerde Tyskeren som snakker flytende Svensk. Svensker og Sverige virker populært i Tyskland, og alle har en hytte i småland. Og jeg som trodde at alle var i Norge på bobilferie må revurdere mitt syn. Når jeg nevner Norge rister de bare på hodet, eller snakker om noe annet. 
Når det gjelder et tidligere tema hvor påstår at matrosen bruker mesteparten av dagen på å blogge, hvor hun avviser alle beskyldninger. Jeg tok meg friheten til å filme matrosen i et svakt øyeblikk,  jeg lar videoen tale for seg selv ;o)

 

Disse tror de skal til Paris….

Vi tar en kveldsdusj i havnen sitt fine dusjanlegg og glemmer begge håndklærne i båten slik at vi må gå som våte katter forbi alle i havnen tilbake til båten. Ja ja, man kan lure på hvordan vi skal komme oss til Paris med båt, men vi skal i hvert fall le mye i forsøket.

God natt!

3 kommentarer om “Dag 39 – Festival i Lingen

  1. Jag känner knappt igen min ljushåriga dotter. Men hon är fin ! och verkar vara en flink matros.Hälsningar från Hagen

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s