Dag 41 – En liten oppladbar en..

En god natt søvn gjorde underverker etter den lange turen i går. Vi tar en morgentur rundt i Ned, vi leter etter en liten oppladbar støvsuger. Det er nemlig en stund siden siste shipshape, og en støvsuger kunne nok vært på sin plass. Vi finner en skikkelig billig en, samt en wokpanne, shampo, tørkepapir og en ny båtshake som er et kosteskaft i tre. Kontrasten er stor når man går fra en hightech båtshake med masser av funksjoner til et kosteskaft, men det er kanskje straffen for å miste den. 
Vi håndhilser adjø til Hafenmaister, og han sier på gjensyn. Han hjelper oss vennelig ut siden vi ligger veldig trangt helt innerst inne blant to pirer. Når vi kom i går kveld føltes nesten som en liten fødsel å få båten på plass, og nå skal vi forsøke å få den andre veien, og det er jo ingen hyggelig tanke. Men vi får den ut uten en skramme takket være dyktig matros og Hafenmaister.
Vi fortsetter ut på Ems kaanal som tar oss til Groningen, og den viser seg å være svært trafikkert av lektere og vi møter snart den første broen som må åpnes. Vi kjenner ikke til prosedyren for å få broen opp så vi henger oss på helt oppe i rompa på en lekter og satser på det beste. Vi kommer oss igjennom, men vi lærte egentlig ikke så mye av dette, bortsett for at det er mulig å henge på en lekter da. På de neste broene forsøker vi anrop på VHF, men ingen svar så vi henger oss tett på lektere i alle broene frem til Groningen. Vi kommer oss inn i kanalen og til havnen Oosterhaven som ligger omtrent mitt i sentrum. 

 Vi tar syklene og finner ut at Groningen er en fin by med masser av utesteder og uteliv, ikke noe for oss altså, bortsett fra maten da. Det er omtrent 40.000 studenter i byen og det merkes godt på alderen blant de syklende her, for de sykler som gale. Kaptein hadde en nestenulykke på sykkel hvor en som forsøkte å passere på innsiden, mulig vedkommende hadde vært på en av de mange «coffie shop» og røkt en kaffe før han tok sykkelen. Sentrum er omgitt av kanaler og i de fleste er der masser med gamle båter som folk bor i, mange ser ut som synkeferdige vrak.

Det er nesten Norske priser her så vi velger å spise ostesmørbrød i båten med et par Bitburger til kvelds.

Dagens rute

God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s