Dag 43 – Penger i en tresko

Vi våkner til sol og fint vær, vi har ikke stilt klokken så vi er litt senere ute enn andre, som tydeligvis starter når dagen gryr. Til og med den Sveitsiske husbåten som overnattet på samme sted kom seg av gårde før oss. Men herre, vi har fri og drar når vi har lyst.

Innseiligen til Dokkum
Vi begynner med flaks da den første og andre broa åpner seg uten at vi trenger å trykke på knappen. Ja, her i Nederland slipper vi å snakke, det er bare å legge seg inntil og trykke på en knapp så åpner broen seg. De fleste er fjernstyrte, men i noen sitter det fremdeles folk. 
Mann med tresko

Da vi kommer ut til innsjøen Lauwersmeer kjenner vi atter en gang sjøluften fra Nordsjøen som ikke er langt borte. Her er også typiske fiskehavner slik man ser hjemme. Vi fortsetter ut på Lauwersmeer før vi dreier sørover og inn på Dokkumer Djip som tar oss mot Dokkum. Dokkum har kanaler, vindmøller og tresko alt det som Nederland har å by på. Og her får Åse endelig betale brovakten i en tresko mens vi passerer broen.

Fint strøk

Klassiske arbeiderboliger…..
Hele gater med vann, og veikryss.

Jeg må tillate med å si at det er mange ulike sjeler her i Nederland.Vi har i løpet av bare noen dager sett det man hjemme mildt sagt ville kalle originaler. Først trodde vi bare det var en tilfeldig sak, men etter hvert blir det for mange til å være tilfeldig. Det kan selvsagt ha med at vi beveger oss litt ute på landsbygda, men vi spotter disse i byene også. Vel altså, her er noen eksempler.

Ridskolan:
I området på vei inn til Groningen, der ser vi en fyr som flyr rundt i underbuksene etter jenter som er på en lokal rideskole, ja det er mye man kan se når man er på kanalene. 
Baklengst blotteren:
Så kommer vi inne til byen, det ser vi en tynn ung kar med hele baken av olabuksa klippet ut, hver gang han bøyer seg ned for å plukke opp noe på bakken så ser man rett i brunøyet samt at hele stasen dingelinger i luften. Og denne karen bøyer seg ofte…. Ja hele tiden faktisk..
Gressfreseren:
Så ut av Groningen ser i en naken kar som halvveis ligger inne i en Peugeot 205. Denne bilen står parkert i høyt gress så det er nesten bare taket på bilen som syntes, og den hvite skikkelsen selvsagt som halveis ligger ut av bilen. Det var vanskelig å se hva som var poenget med den eksersisen, men behagelig så det ikke ut, kanskje han var botaniker med klesallergi?
Sykkelstalkeren:
Sykkelstalkeren

I Dokkum blir vi stalket av en sykklist som er pratesjuk, han sykler ved siden av kanalen mens han forteller gode historier samt at han har en datter i Bodø
og en i Ålesund, og jaggø et eller annet i Skottland. Han virker jo hyggelig og kjedet seg sikkert bare i den lille byen, han er den eneste vi har fanget på video.

Hva blir det neste??

Natthavn i idylliske omgivelser

På ettermiddagen nærmer vi oss byen Leeuwarden og må finne en plass og ligge for natten. Vi finner en koselig plass ved et lite torg ca. 2 km unna sentrum, vi spiser middag i båten før vi tar syklene og utforsker byen. Så drar dynene over hodet for denne dagen.

Dagens rute

God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s