Dag 45 – En hviledag blant mange

Lemmer sentrum

Lemmer i Nederland kl. 10.30, mannskapet på Sothis slår opp øynene og lurer på hvor de er. De ligger en stund i sengen før de husker det, og hvordan de kom dit. Etter frokost sykles det inn til sentrum i Lemmer for å se etter ting vi trenger. Selv om båtparkering ofte foregår i sentrum så er det slettes ikke alltid det finnes en butikk i nærheten, så det blir litt sykling på oss.

Jeg fant en båt butikk som hadde gass i går, så i dag blir en tom flaske puttet i ryggsekken før det sykles til byen for å bytte gassflaske. Ryggsekk og sykler er et must på en slik tur. Nå er det ikke slik at det er synd på oss, vi trenger minst den trimmen som dette gir oss og helst mer.

Lemmer sentrum

Gass bruker vi kun til matlaging og vi har med oss tre typer flasker i båten, det er nemmelig mye forskjellige flasketyper nedover i Europa, og man får ikke uten videre fylt flasker med «Norske» koblinger. I dag fikk vi byttet en av Campingas flaskene og en slik varer normalt ca. 25 dager. Vi forsøker å spare de «Norske» flaskene så lenge som mulig. 

Dagen blir kun brukt og slappe av siden vi nå har reist i noen dager på rad. Vi lader nå opp for neste tur som tar oss til Amsterdam. Fra Lemmer så er det tre alternativer som blir vurdert. 

1. Strake veien rett over Ijsselmeer, da bør det være ganske vindstille siden denne sjøen er grunn og kan være ganske rufsete. Avstand ca. 75 km.
2. Et lite stykke på Ijsselmeer langs kysten forbi Urk og inn Ketelmeer og i kanalene bak Flevoland som skal være et fint feriested. Avstand ca. 137 km.
3. Vi kan gå på kanaler fra Lemmer, sydover på Lemstervaart og Øst på Zwolse Vaart. Da kommer ut i Zwarte Meer som leder ut til Ketelmeer. Og vi kan ta inn bak Flevoland på samme sted som i alternativ 2. Avstand 153 km.

Basert på at vi faktisk er på kanaltur så blir det mest sansynlig alternativ 3, eller kanskje 2 dersom det blir vindstille.

Lemmer sentrum

Ettermiddagen går med på å gjøre husarbeid i båten, samt en øl på «terrassen» før solen går ned. Nå er snart konkurransen «hvem kommer først i seng» i gang…

PS; For de som ikke fikk med seg at matrosen dagblogger, så ligger den videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=YQG6TtzMz0k

God Natt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s