Dag 47 – Amsterdam og kvinnesjarm

I dag har vi stilt klokka igjen….! Matrosen har fått det for seg at vi må av gårde tidlig for at vi skal få plass i Amsterdam. Jeg tror at hun forsøker å snike seg unna havneavgiften, den har vi ikke betalt siden vi kom så sent inn i havnen i går. Og jeg tror at Amsterdam har plass til en båt til selv om vi kommer etter 14.00.
Vel, vi spiser frokost og bestemmer oss for å kjøre så fort som mulig i håp om å unngå å betale, vi har uansett ikke fått tilgang til wc og dusj som er inkl. i havneavgiften. I det vi er akkurat i ferd med å løsne siste tamp da det kommer en gubbe syklende i full fart og skal ha betalt. Jeg må sette fast tampen, og matrosen setter på en smørblid mine å sier «good morning» når hun egentlig mener «oh my god». Vi betaler, og vi vet at han vet at vi vet osv. så vi stikker så raskt som mulig og ler godt av vårt tafatte forsøk på å spare noen Euro. Men, i ærlighetens navn så hadde vi tenkt å dra tidlig, og de åpnet ikke så tidlig osv osv.
I dag er det kald vind og litt regn i været så kapteinen bestemmer seg for at matrosen kan øve seg litt på å styre ;o) Vi sluser en gang, det er fremdeles ikke mulig å si om vi sluser opp eller ned så vi har en teori om at dette kun er sysselsetting. Vi har ca. 6 mil til Amsterdam og skal ut på Markermer som også er en innsjø før vi sluser inn til selve byen og Sixhaven hvor vi har planlagt nattehavn. 
Markermer gir oss en våt ankomst mot Amsterdam og YR.no har bommet solid på vindprognosen. Uten mast og seil blir vi som en liten dupp i vannet og det gynger en del. Vi sluser inn og finner havnen vår, en ledig plass er det også så vi smetter inn og fortøyer. Klok av skade fra tidligere på dagen springer vi til hafenmaister for å betale, men vi finner ingen på kontoret. Men vi finner en automat slik at vi får betalt. Vi er litt slitne etter å ha stått opp så tidlig så vi går i seng for en liten hvil. 
Vi ligger ikke lenge før det knakker på båten, det er hafenmaisteren som banker. Kapteinen blir liggende i sengen og sender opp matrosen, hafenmaistere pleier nemmelig å like Sothis matros. Hafenmaisteren er sint, og matrosen skrur øyeblikkelig på den smørblide minen som ble brukt tidligere i dag. «Hello, are you the hafenmaister?» Da hun egentlig mente «WTF!». At det er hafenmaister, og ikke den lokale bakeren kan enkelt sees på capsen med et digert ror på, men matrosen er uoppmerksom og trøtt og lirer av seg den vante strofen som ble brukt med et vist hell tidligere i dag. Matrosen får beskjed om at vi ikke bare kan legge oss her uten å melde fra til han, og at dette er spesielle plasser for medlemmer osv. «Oh, I’m sorry we did not know that», svarer matrosen, det stod jo faktisk ingenting. Han roer seg ned litt når han ser at vi har betalt, og matrosen spør når medlemmet som eier plassen kommer tilbake, han svarer 3 uker. Jaha tenker matrosen og spør, «can we stay here?» hmmmm, yes. Matrosen har nå fått kroken i hafenmaisteren og viser sitt vakreste smil og prøver seg på «but but, can we have the code for the wifi?» Det kommer et kontant NO fra hafenmaister, I am stil angry..pause.. but I cant resist a women with your eyes, the code is bla.bla.bla. En kvinnelig matros er gull verd, hadde det vært meg så hadde vi nok blitt forvist fra havnen for lengst. Jeg inntar hvilestilling og sover en time til.
Vi tar syklene over en ferje inn til byen, det er trangt om plassene og vi står som sild i sykkel så å si. Da vi kommer i land sykler alle som besatte og i full fart, jeg blir nesten nedsyklet av et par tanter på en gammel rokk. Det å sykle her medfører en hvis fare for liv og helse kan jeg si med en gang, det er faktisk farligere en å leie motorsykkel på Kypros. Vi ser ingen ulykker annet enn de vi er nesten innblandet i, så det er nok vår rytme som ikke er helt i synk med storbyen. Vi får i oss en ankerpils og litt mat fra Middle East kjøkken før vi sykler forsiktig tilbake til Sothis.

Det er svindyrt her i Nederland sammenlignet med f.eks. Tyskland, men kommer man litt ut av sentrum går prisene noe ned. Vi får være forsiktig med å spise og drikke ute for å spare på budsjettet.

Dagens rute
God natt!

2 kommentarer om “Dag 47 – Amsterdam og kvinnesjarm

  1. Hei hej! Jeg følger spent med på bloggen deres daglig og hvor dere er på \»AIS\», det er spennende lesing og meget beundringsverdig av dere å ta dere såpass lang perm fra jobbene og legge ut på et slikt eventyr. Jeg er spent på fortsettelsen og ønsker dere en god tur videre med slusing og andre minneverdige opplevelser! 🙂

    Liker

  2. Hallo Morten og takk for det. Det var hyggelig at du følger med og legger igjen kommentar. Her er det mye som skjer hver dag og vi skriver egentlig mye for at vi selv skal huske hvor vi har vært og hva vi gjorde. Hils alle \»gutta\» på jobben.Hilsen Tom & Åse på tur, men snart tilbake…..

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s