Dag 51 – Motstrøm


Kapteinen våknet tidlig i dag, og vi fikk stablet båten ut av båsen kl. 10.08. Tidlig kan det ikke kalles i normal forstand, men det å ha fri krever sin mann, og kvinne. Det er kaldt og det blåser en sur vind så vi kler på oss toppluer og hansker.

Masete lektere tar inn på oss
Etter å ha sjekket på AIS entrer vi sidelengst ut i kanalen på grunn av strømmen som er på ca. 3,4 knop. Dessverre er det motstrøm og vi må slite oss fremover i 7-8 km.t. Ferden går i dag fra Tiel til Nijmegen, avstanden er ca. 3,1 mil som vanligvis ikke er noe å snakke om, men i dag er det tungt for Sothis.
Bare kjør forbi du
Det er enormt med trafikk på Waal og de sier at det er som mye som 500

lektere som passerer hver dag, og all trafikk går fortere enn oss, det innebærer at alle lektere som kommer bak oss må kjøre forbi oss, samtidig som møtende lektere kommer medstrøms i god fart. Vi må holde oss ute av veien siden vi blir som små mygg å regne i denne leken. Vi har, til nå, ikke sett så stor trafikk som vi ser her.

Full fart
Vi kommer inn til Nijmegen med et nødskrik, det blir veldig trangt en periode før havnen med både møtende og forbikjørende lektere på en trang plass med mye strøm. Vi har brukt 4 timer og 27 minutter på distansen og hatt en gjennomsnittsfart på 3, 81 knop. Det var en slitsom etappe i dag, og mannskapet på Sothis er slitne. Vi får akkurat plass på enden av piren i den lille havnen i Nijmegen. En snill Nederlender hjelper til slik at vi får plass, han har tidligere seilt til Paris med sin båt og vi blir bedt om bord for å få tips om ruter og liggesteder på veien.
Sothis i Lindenberghaven i Nijmegen
Ikke så uvanlig å bo på vannet her nei
 Enda vi er ganske utkjørte så tar vi syklene for en liten titt på byen, Nijmegen er en veldig koselig by med gode handlemuligheter. Vi finner en butikk som selger kanalkart over Maas, vi tar med oss dette videre på turen. I dag blir det tidlig kvelden, da begge er trøtte etter dagens etappe. 
Kul gangbru
I morgen går turen litt tilbake på Waal og inn på Maas-Waalkanaal som tar oss over til elven Maas. Maas skal ha mindre strøm enn Waal og forhåpentlig mye mindre trafikk en det vi har sett i dag.
Oversiktsbilde over Waal tatt fra gangbroa på bilde over.

Dagens rute.

God natt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s