Dag 54 – 12 meters samliv

Roermond Jachthaven 
Sol varmt och vindstilla
När vi planerade vår resa genom Europas kanaler var det ju uppenbart att vi båda skulle få många olika utmaningar under vägen och det har vi fått!
Mycket av det vi vet idag hade vi faktiskt inte en aning om tidigare och här stjäl jag ett citat från  Katinkabloggen om omdöme och erfarenheter som jag tycker är så bra. 
» Gott omdöme får man genom erfarenheter och erfarenheter skaffar man sig genom dåligt omdöme» 🙂 
Det som många trodde skulle vara den största utmaningen var att vi skulle vara tillsammans 24-7 i en 12 meter lång båt under 150 dagar…
Detta var en tanke som jag inte ens hade funderat över!? 
Och ja….. Om ditt mål är att göra livet surt för din man eller kvinna så kan jag rekommendera att segla kors och tvärs genom Europas kanaler, här finns otaliga situationer där du skulle kunna reta gallfeber på din partner.
Men du kanske inte ens behöver ge dig iväg till kanalerna i Europa. 
Det så kallade skilsmässodiket, Göta kanal räcker långt.
Och här kommer några beskrivningar där man skulle kunna frestas att slänga maken överbord. 🙂
-Slingrande smal kanal, Juliana kanaal som beskrivs som 
«demanding» och bakom en bro dyker sju olika varningsmärke på «the right bank»  Matrosen bläddrar febrilt i CEVNI handbook för att hitta information om vad detta kan betyda och upptäcker att maken styr med ena knät och samtidigt ansar sitt skägg?! Ha!!

Ett stort möte!

Här var det trångt om saligheten ja

-Matrosen är i kabyssen och fixar lunch, tomatsoppa för åttonde dagen i rad, när det plötsligt brakar till som f-n under båten. Det visar sig att maken har kört på en timmerstock och anser att «skarpöga» det vill säga jag, borde träna upp min förmåga att hålla bättre utkik och öka min simultankapacitet! 

– Det är dags för tilläggning och maken har gett signaler om vilken sida han önskar lägga till varvid «skarpöga» flyger som en skållad råtta över däcket med rep när kapten av någon anledning ändrar sig och vill bestämt ligga på motsatt sida. 😉 
Men……å andra sidan så är det väldigt besvärligt att sura i en båt på 12 meter, det finns helt enkelt inte utrymme för sura miner. 
Man hamnar dessutom hela tiden i situationer där man måste samarbeta tätt för att få det att fungera som vi båda vill, och ibland får man bara skratta åt alla dråpliga och besvärliga situationer som man  kan hamna i och det skrattas mycket ombord, det kan jag lova. 🙂 
Samarbetsövning inför äktenskap?

Idag blir vår natthamn i stadshaven Bassin i Masstricht. Vi hälsas välkommen av en väldigt trevligt kvinna som både hanterar den lilla trånga slussen och fungerar som havenmaister på kvällarna. 
Stadshaven Bassin är en väldigt mysig och stilla hamn mitt i gamla byn och vi bestämmer oss för att stanna här ett par dagar. 
Kvällen avslutas med en promenad i gamla stan och med en indiskt middag innan vi knoppar in för natten. 
Sothis i stadshaven Bassin
Dagens rutt

2 kommentarer om “Dag 54 – 12 meters samliv

  1. Ja man bör nog vara rätt så nykär när man ger sig ut på ett sånt där äventyr. Hälsningar från ett ett soligt men kallt o torrt Hagen.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s