Dag 57 – Hviledag i Huy

I går kveld traff vi på båten Breezita med Ingrid og Tormod fra Nøtterøy som også har vært på reise siden 1 mai. Dette er de første Norske vi har møtt  siden reisen startet, det var hyggelig.
I dag tar vi en hviledag i Huy etter noen litt strevsomme Belgiske sluser. Overgangen fra Nederland til Belgia er stor sett fra en kanalfarers side.

Dårlig? Her er synderen.
Ledig jobb?

Man får en følelsen er at dette er Nederland på vranga, her er det store industribygg som ligger nedlagte og overgitte. Profitten er borte sammen med de som burde hatt ansvaret for å rydde opp etter gullalderen. Vedlikeholdet er fraværende, på alle hold. Lukten er stram og enkelte steder renner det
«gråvann» ut i elva fra de industriene som fremdeles holder ut, og jeg føler
trang til å ta på «maska» som en japansk turist. Dette er nok slik mange forestiller seg kanaler i Europa, sølete, møkkete og grått. Heldigvis varer det ikke lenge før kjernekraftverkene dukker opp, som forhåpentligvis kun slipper ut vanndamp.

Sånn vil jeg også ha

Matchotatoverte «menn» styrer slusene med korte Franske salver på VHF og med tilhørende brøling og vifting med armene, men slusing kan de. Det hadde kanskje vært en ide og tatovert et par Engelske læresetninger på armene før dødningskallen? Særlig turistvennlig er de ikke, men Skarpøye har tålmodighet og får oss videre.

You get the picture

Etter Liège tok det seg opp noe, og Huy som vi nå ligger er et fint sted og vi har hørt at det nå blir bedre og bedre på veien til Paris.

Som sagt, dagen blir en hviledag hvor vi tar en tur til den lille byen med de trange gatene. Hvem skulle tro at oppfinneren av rulleskøyten kom herfra? Vi vasker båten innvendig siden skarpøye mener det nå er møkkete her, jeg er helt enig, det samler seg mye rart i krokene når to stykker lever på heltid i en båt. Nå lukter den grønnsåpe et par dager i alle fall.

I morgen tar vi oss til Namur hvor vi skal møte Gard og Karianne som bor i Belgia, og jeg skal ta meg til Norge på søndag for å hente Victor som skal være med oss videre på turen til Paris :o) 
God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s