Dag 67 – No shorts for you!

Vi ligger i havnen ved byen Charleville Mezieres, det er to Svenske båter til her så dette er nesten som hjemme. I dag ville piraten på et Fransk badeland som ligger rett ved havna, og det var en god ide syntes vi og pakker badesakene.
Vi får umiddelbart beskjed om at shorts ikke er tillatt av hygieniske årsaker. Årsaken til at shorts er nå plutselig er uhygienisk spesifiseres ikke ytterligere og jeg kan ikke komme noen grunn til at min nyvaskede shorts nå skulle være en styggdom som fortjener et eget skilt på veggen med et stort X over. Jeg trodde at det var vedkommende som står i shortsen som var uhygienisk, og ikke selve tøyet.

Vel, etter å ha betalt til en dame i disken blir henvist av en annen mann til en automat som selvsagt selger korrekt badetøy til oss uhygieniske nordboere. Du kan velge i to modeller, supertight med oppskårende sider slik som underbukser for barn, og en modell som var moderne på 50 tallet med rette sider, denne også tight og fin. Jeg velger den siste og den har en passform som ikke passer noen. Nåvel, nå er vi hygienisk utstyrt og fortsetter 10 meter mot en sperring met et telleverk ala T-banen, der står 3 personer og forteller at vi skal putte kortet vi fikk av damen i disken inn i en sprekk, så kan vi gå igjennom. Vi forsøker å få kontakt med en av de tre som står der for å høre hvor dame og herre garderobe er, men de peker bare på en dør. Der møtes vi av enda en dame, hun kan ikke Engelsk, men babler i vei på Fransk og vi skjønner ingenting. Hun får til slutt hjelp av en annen dame som kan Engelsk. Hun forklarer at vi må velge et skap, så gå bort til et hull i veggen hvor det er et tastatur og taste inn nummeret på skapet og en personlig kode og vips kommer en dør og låser inn det hele. Det er ingen dame/herre garderobe her og ingen separate dusjer. Vi er selvsagt lettere forvirret og skarpøye kommer ut kun med et håndkle rundt seg klar for dusjen, da kommer enda en dame å forteller oss hvordan dette fungerer, også på Fransk. Skarpøye har misforstått her dusjer man med badetøy på i fellesskap…! Lettere sjenert tripper skarpøye bort i en krok og får på seg badetøyet. Etter å ha fått en desiliter vann i ansiktet er det ut i badet med de hygieniske buksene. Man vasker seg ikke før man går ut å bader, og spesielt ikke der du vet. Jeg er ganske sikker på at det ville vært mer hygienisk å vaske hele kroppen FØR man bader, og at shorts er helt ok så lenge kroppen er ren. Den tighte badebuksen fungerer altså som en elastisk barriere for noe man aldri vasker, uææææ…!

Samme gjentar seg når vi skal dusje etter å ha badet, da kommer heldigvis såpene fram, men shortsen beholdes på og visse ting vaskes ikke her. Sjelden har vi følt oss mer bortkommende i en svømmehall :).

Ikke godkjent
Godkjent

Vi koser oss i båten resten av kvelden og i morgen kommer Josefin på besøk og vi blir et mannskap på fire.

God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s