Dag 68 – Besättningsmedlem nr 4

Charleville – Mezieres
Gästhamn 
Sol och varmt
Nu gick det sista knäckebrödet!

Idag när vi plockade fram frukosten funderade vi på hur många ord som bor i munnen på en pirat och som absolut måste ut innan frukost. Det är en strid ström av tankar, historier och spörsmål från en gutt på snart sju som underhåller oss. 🙂 

Och idag kommer också min dotter Josefine ner till oss och blir således den fjärde besättningsmedlemmen på Sothis. Hon kommer flygande ned med Ryanair och landar i Beauvais och så långt är allt väl. 
Sedan skall hon ta en taxi från flygplatsen till byn Beauvais, ta tåg till station Paris nord, hitta stationens östliga del, ta tåget vidare till Charlesville- Mezieres med ett tågbyte i Reims. Dottern har uppdaterat oss regelbundet via sms och hittills verkar allt gå enligt planen!
Se Åse, dette er en lykkefjær..

Solen skiner och det är varmt medan vi promenerar till stan för att lokalisera järnbanan och att bunkra upp båten för avfärd i Canal des Ardennes under morgondagen.

Medan vi väntar på Josefines ankomst bestämmer sig piraten för att vi ska samla på fjädrar och det är inte vilka fjädrar som helst utan blåskimrande gåsfjädrar från herr gås som är tydligen är de mest lyckobringande.

Så med håven i högsta hugg ger vi oss iväg på «gåsfjäderexpedition» Piraten pekar och dirigerar matrosen runt hamnen där mitt jobb är att ligga på mage på bryggorna runt om i hamnen, sträcka mig så långt jag förmår med håven för att få fatt i de åtråvärda fjädrarna. 
Men jobbet är inte färdigt med detta för  gåsfjädrarna skall tvättas, helst i «såpevann»  för att » lössen» skall lossna från fjädrarna. Så ni förstår att vi hade ett digert arbete under eftermiddagen. 
Cheeres et bienvenue : – )

Möter Josefine på stationen och det är ett kärt återseende 🙂 Det skall bli väldigt roligt att få med dottern min på kanalerna under 4 dagar. 

Efter en spansk tapas middag i Charlesville – Mezieres landar hela besättningen i båten och i morgon lossar vi förtöjningarna. 

En kommentar om “Dag 68 – Besättningsmedlem nr 4

  1. Bra gjort Josefin! Att hitta rätt utgång på Paris stationer är inte så enkelt . Men du kanske har bättre lokalsinne än Mamma o Mornor. Hälsningar Hagens Gråben o Bruntass

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s