Dag 69 – Evel Kinevel

Hva er i luken tro?
Engel og soldater

Det er regn og atter regn meldt på Yr, og nå stemmer det dessverre godt. Etter en ny tur hos tannlegen, der det ble trukket en ny tannflis fra kapteinens snart tannløse munn, så topper vi vanntanken og kaster loss. Vi vinker adjø til Katinka som har vært vår Svenske nabo i noen dager. Åse er på dekk og sjekker høyden på broa, det står at den er 3 meter, men dette er Frankrike og det går fint selv om vår høyde er 3,14m. 

Vi har fått med Skarpøye jr. på båten, hun har ikke fått et eget navn eller egne oppgaver på båten, det er ikke enkelt å tildele oppgaver siden hun er tredje generasjons landkrabbe. Vi cruiser selvsikre nedover til første sluse for i dag uvitende om problemene som venter. Det er en båt i slusa og vi forsøker å kjøre inn, men vi finner ingenting og binde tauene i. Sluseveggene er høye og stigen er opptatt så vi bakker ut og venter til han er ferdig. Vi opptager en høy stige før

Skarpøye prøver stigen

slusen, vi velger å slippe av skarpøye slik at hun kan klatre opp og hjelpe oss med tauene når vi slipper inn i slusa. Skarpøye er midtveis i stigen da høydeskrekken setter sitt klamme tak over henne, og hun blir stående. Jeg må manøvrere båten tilbake til stigen og skarpøye kommer seg skjelvende ned i båten igjen. Vi forsøker med Skarpøye jr. som i mangel på godt omdømme klatrer helt opp på første forsøk, bravo! Hennes navn på Sothis blir «Evel Kinevel» det er bare å gratulere.

Evel Kinevel

Slusen har nå slått seg vrang og vi har fått 2 røde lys noe som betyr at slusen er kaputt. Evel Kinevel trår til og til tross for sin fraværende Fransk tilkaller hun hjelp over callingsystemet slik at det kommer noen å fikser feilen. Vi kommer oss inn og får unnagjort denne slusen som ikke ville slippe oss videre på vår ferd. 

Vannfylling selvsagt

Vi tar av til høyre og inn på Canal des Ardennes som vi skal følge frem til Canal de l’Aisne a la Marne som tar oss til bla. Reims og Champagne. I Point a Bar får vi grønt lys og vi fortsetter rundt svingen og bråstopp! Det står en lekter fast i døra på slusa og vi må legge til på siden. Det viser seg at den ikke sitter fast selv om det ser slik ut, den fyller bare vann på Fransk vis. Vi finner ingen ledig plass i Point a Bar og fortsetter innover i villmarken, Evel Kinevel har sovnet etter dagens strabaser, livet på kanalene er hardt for landkrabber. Vi bestemmer oss for å forsøke en overnatting langs kanalkanten. Den tidligere båtshake som nå er degradert til kosteskaft blir delt i to og spisset slik at skarpøye kan banke de ned i kanalkanten med hammeren. Håpet er at vi kan fortøye i disse. Vi gjør et forsøk, men blir ikke helt fornøyde og kjører videre. Vi finner ikke flere plasser, men nå er slusene stengt for kvelden og må legge til. Vi kjører inn i søla og binder oss fast i et tre og stanga der mottageren til vår fjernkontroll står montert. Nå må vi opp før det blir kork i kanalen :()

God natt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s