Dag 70 – Sothis S’il vous plait

Får man chansen till att gästblogga på denna vältrafikerade seglingsblogg kan man ju inte annat än tacka ja. Det jag tycker att jag kunnat läsa mellan raderna är att detta är ett ärofullt uppdrag som man bör ta på absolut fullaste allvar, så jag ska göra mitt bästa.

Evel Kinevel i arbete
Jag tog mig fram till besättningen på Sothis med hjälp av ett flyg, en taxiresa och 3 tåg. Det var uppehåll när jag kom fram så vi satte oss på en uteservering för ett glas och för att senare röra oss mot någon resturang för mat. 

Här i Frankrike verkar de ha tagit siesta till en ny nivå då det var stängt mellan 13:30 – 18:30 på de flesta matställen.

Min mor slänger sig med sin nästintill obefintliga franska. Hon kan de vanligaste orden men när personalen slänger sig med fraser, så lyssnar hon länge och uppmärksamt på vad servitrisen försöker säga henne. Hon lyssnar liksom på det där sättet som om de var SERVITRISEN som hade ett halvkrasst uttal men att hon har överseende med det 🙂

Antik sluss

Mamma signalerar (på franska såklart) att vi vill betala för våra drinkar och gå vidare och servitrisen kommer med en runda till. 😀

Av de lilla jag vart här har jag märkt att ett «Oui»  INTE betyder att de förstår utan att de snarare inte vill verka oförstående så de svarar «ja»på de mesta.

Idag som är dag nummer 2 har vi spenderat dagen med slussning, slussning och åter slussning. Besättningen på Sothis sliter hårt i regnet. Jag tog på mig rollen som köksansvarig och lagade ärtsoppa och pannkakor. När matkoman inföll sig flödade ändå min övertalningsförmåga så efter 20 minuters fjäsk och 1 euro fattigare tar jag och piraten hand om disken. Som ni märker flyter tiden sakta förbi här på den franska landskapet.

Vått vått vått..

Med motorljud och snabba fötter från besättningen som sliter med slussningen genom Frankrike och definitivt kommer att befinna sig på döhalvan när dagen är över, är det underbart att göra ingenting. 🙂           

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s