Dag 74 – Liten Vilja, välkommen till världen

Rethel gästbrygga
Mulet och varmt
Regnskur på regnskur på regnskur
Idag fick jag ett mms med en väldigt efterlängtad och rolig nyhet som vi väntat på. En litet flickebarn vid namn Vilja föddes under gårdagen. Min fina lillasyster och hennes Simon har blivit föräldrar för första gången och hela besättningen på Sothis utbringar ett stort hurra!!
Pratade med min lillasyster som lät sådär trött, matt och euforisk som bara nyblivna mammor kan låta och jag kände hur jag log för mig själv av pur glädje.

Typiskt fransk by
Kapten och jag har efter «voxenprat» bestämt att bita tag i slusstrappen mot Canal la Meuse igen och fortsätta vår färd mot Luxemburg och vidare mot Tyskland. Vi blir kvar i Rethel till och med måndag för att samla kraft och motivation:-) och för att vara med och fira Frankrikes nationaldag.

Någon slags sevärdhet kanske?

Piraten är väldigt omtyckt att myggorna i Frankrike och har varje morgon ett nytt litet stick och klåda. Eftersom vi inte fått tag i någon traditionell salva mot klåda så vi håller som bäst på att undersöka vad som kan hjälpa och hittills har vi provat en använd thepåse, hackade basilikablad blandat med honung som vi lägger på en kompress och piraten är nöjd över resultatet. 

«Så fort du setter på bandasje så slutter det å klø, er inte det rart Åse?»

Båtvask….. igen!

Regnet är tålmodigt idag också med få uppehåll så besättningens underhåller sig med ljudböcker, tecknad film, båtvask, upptäcksfärd i byn och chockladkakebakning:-) 
Ps. Gällande den lokala miss Rethel tävlingen.
Jag är naturligtvis smickrad över kaptens intiativ och höga tankar om matrosens chanser till att ta hem segern men min inställning till spektaklet är fortsatt väldigt ljum och kommer således inte bli aktuellt. Vill helt enkelt inte utsätta byns lokala skönheter för utländsk konkurrens då vi ändå är gäster i landet. 😉

Miss Rethel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s