Dag 75 – Glasset er halvfullt

 I dag er det Frankrikes nasjonaldag, 14. juli. Vi tar på oss litt fine klær, så fine som de kan være når man har vært i båt en stund, og vi går til byen for å se på festlighetene i anledningen dagen. Den14 juli for en god stund siden ble Bastillen stormet og fangene sluppet ut i Paris. Nesten hundre år senere fant man ut at dette burde være en nasjonaldag. Vi noterer ganske snart at dette ikke feires slik jeg er vant til fra Norge, med
korps og hurra osv. Her er det ingen i gatene og det er ingen som holder taler og mumler om gamle dager. Det er i det hele tatt svært lite som minner om at det er nasjonaldag her i Rethel. Det er lagt kranser ved minnesmerker, det er alt. Frankrike setter pris på sine fridager og holder som vanlig stengt, vi regner med at feiringen foregår hjemme i de tusen hjem med familie og venner.

Fest i Rethel

Gratulerer med dagen Frankrike!

Vi går en tur i den folketomme byen og finner et bakeriutsalg som har åpent, ellers er alt stengt. Vi kjøper brød og tre kaker, vi velger hver vår kake så går vi hjem til båten å spiser kakene. Alle tre mener de har valgt den beste kaken, men piraten mener å ha overtaket da han har valgt sjokolademusse.

Dere kan sikkert forestille dere hvor fine, og gode de var..

Vi derimot, har nå vært ute omtrent havveis av tiden vi har planlagt, og det fortjener også en kake. Vi har gjort det vi har planlagt, vi har sett kanalene og hvordan kanalsystemet fungerer. Vi vet hva vi liker med det og hva vi ikke liker så godt. Vi er nå i stand til å legge nye planer som vil ta oss dit vi ønsker, vi kommer ikke til å passere Paris slik utgangsmålet var. Vi ønsker ikke å bruke så mye tid på slusing, og så mye penger bare for å komme til Paris, det føles liksom ikke like viktig lengre. Det føles bra å kunne endre på planene underveis, siden planen var å ikke ha for mye faste planer.

Gratulerer med dagen besetningen på Sothis!

I morgen forlater vi Rethel som har vært en fin og rolig havn, for ikke å si rimelig. Siden været har vist seg fra sin bedre side i dag har skarpøye hatt indretjeneste og vasket innvendig og jeg har fylt opp alle tanker slik at vi er klare for avgang i morgen tidlig.

Kvelden avsluttes med boblevin og musikk på fyll styrke, alle danser som galninger til vi er så svette at vi må ta en dusj før vi tar kvelden.

God natt!

2 kommentarer om “Dag 75 – Glasset er halvfullt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s