Dag 77 – Hetebølge

I dag fortsetter vi bakover i Canal des Ardennes, solen skinner og vi har kjøleboksen full av grønsaker. Vi har fremdeles en drøss med sluser igjen før vi kan slappe av. Varmen blir påfallende utover dagen og vi rigger til utedusjen slik at vi alle kan ta en kald dusj når det blir for varmt. Nordboere som vi er, føler vi at vannet her ikke er badbart på samme måten som hjemme. Vi sliter med noen sluser som ikke virker og skarpøye tar telefonen og ringer sporenstreks til vaktene slik at de kommer og ordner opp. 
Victor kjører show på kvelden

For å gjøre slusingen mer attraktiv lager skarpøye og jeg en konkurranse i lassokasting. Dersom man vi slippe å klatre i stigen kan man, om man er dyktig, kaste lasso slik at tauet legger seg rundt pullertene. Hvis vi klarer å få feste på første kast får vi et poeng….Piraten følger nøye med og noterer sirlig ned hvem som lykkes i lassokasting. Jeg sier ikke mer, men vi ble ganske dyktige i lassokasting Piraten fanger samtidig det som kommer forbi av innsekter i håven og legger det i en gjennomsiktig boks slik at det kan utforskes nærmere. 

Til slutt er vi ute av slusetrappen og legger til i byen La Chesne, en liten og søvnig landsby som har plass til omtrent fire gjester. Det er så varmt og jeg leser av 47 grader på gradestokken. Vi går under dekk og tar en siesta nå som det er på det varmeste. Jeg setter på Webasto viften på full guffe slik at vi får litt sirkulasjon i båten, vi sover en stund liggende oppe på dynen uten å ha kontakt med andre deler av kroppen slik at vi ikke skal bli overopphetet…
Ja der ser du, bare en trapp borte

Vi våkner til liv sånn i fem tiden og registerer at middag i båten er utelukket. Kapteinen tar en runde i byen og lokaliserer en restaurang, den eneste, i tillegg er det også byens hotell og bar. De serverer kun Fransk mat noe vi vet ganske lite om bortsett fra snegler og frosk. Vi forsøker å lese oss opp på Franske retter på i internett, men gir opp pga. trege linjer. Vi drar opp og lar det stå til, frosk eller ikke. Vi blir selvsagt positivt overasket, maten er god og Åse forsøker  bla. sneglesmør. Man blir så glad når man kommer over en virkelig positiv opplevelse på steder hvor man ikke skulle forvente slikt. Vi får utmerket mat, vin og service, bedre enn mange steder som påståes å ha stjerner både her og der. 

Er du i Canal des Ardennes se etter dette i sluse nr. 14.

God Natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s