Dag 78 – Canal la Meuse, ett glatt återseende

Le Chesne
Gästplats vid kanalen genom byn
Sol och varmt
I natt var det varmt och vi bestämde oss att åka så tidigt som möjligt för att få några timmar kanalfärd i svalka. När vi kommer fram till Canal la Meuse tar både kapten och jag ett djupt andetag, lättade över att slippa ur den trånga och grunda Canal des Ardennes där man inte har utrymme att väja för en död bäver eller råtta som ligger och flyter i kanalen utan att behöva få odjuret i sidan på båten.

God morgon piraten
Äntligen, sista slussen på Canal des Ardennes!

Trots den mysiga byn Rethel, de härliga grönsakerna från den charmige bonden, den goda franska middagen på byns enda restaurang i Le Chesne, strålande sol och värme är Canal des Ardennes tyvärr ändå överskattad. Det är fortsatt alltför många slussar. 

 Idag får vi följe med en annan svensk båt i 4-5 slussar och vi diskuterar hur många olika slags slussar det egentligen finns och att det är stora skillnader mellan länderna. Besättningen på Sothis har fått äntligen fått rutin och kan av och till slappna av under slussningen men jag kommer ihåg våra egna taffliga slussningar i början på vår slussarkarriär.

Ett rep som blev hängande kvar i en gigantisk tysk sluss, en båtshake som försvann i djupet med ett slurp, en 40 fots segelbåt som hamnade på tvären i en sluss för att nämna några av våra fadäser. 🙂
Framåt eftermiddagen kommer vi fram till staden Sedan som ligger längs Canal la Meuse och som blir vår natthamn. 
Dagen avslutas med köttfärsbiffar, grekisk sallad med sallad och lök från bonden och tzatziki….. och det är varmt!
Ps. Den interna tävlingen på Sothis gällande lassokastning i slussarna är fortsatt inte avgjord. Det finns alltför många oklarheter och tolkningsmöjligheter i regelverket.  Det finns säkert skäl att återkomma vid ett senare tillfälle
😉 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s