Dag 86 – Kompasskurs – 360 grader

Gästbrygga i Pont-a-Mousson
Sol, varmt och vindstilla
Idag följer vi strömmen, lossar förtöjningarna när andra båtägare gör det. Vi sköter ju inte slussarna själv nu och slussarna öppnas inte för en fritidsbåt utan man måste vara ett antal. Annars kan det bli en lång väntan. Vi hinner inte med den första karavanen av båtar utan att sätta frukosten i halsen men väl den andra vågen som kastar loss sådär vid halv nio tiden på morgonen. Okristligt tidigt nu för tiden;-)
La Moselle är vacker, bred och betydligt djupare än vi är van vid, hela 4 meter och vi ser resans första fält med vinrankor som växer längs sluttningen. Kompassen visar 360 grader och vi kör rätt nord. Vi har alltså satt kursen nordöver som är riktningen hemåt. Det är konstigt att se att kompassen pekar på norrut igen eftersom det känns som det är längesedan:-)
La Moselle

Vi hade egentligen tänkt oss natthamn i Metz men solen skiner och besättningen är fräscha så vi låter Sothis tuffa på ett antal kilometer till. Ju närmare vi kommer Tyskland ju fräschare och modernare är slussarna. Vissa ser helt nya ut. Här har man också mindre slussar för fritidsbåtar och större för kommersiell trafik. Inte så dumt tänkt! Kanske vill Frankrike visa Tyskland att de också kan bygga slussar  😉 
Att vi närmar oss Tyskland märks också antalet stora läktrar som vi möter igen. Längesedan sist det också! 
Under eftermiddagen får piraten ont i huvudet och vi bestämmer oss för att lägga till innan sista slussen för att ta hand om den lille sjuklingen.
Enligt tripadviser skall det finnas en marockansk restaurang i Thionville som ligger ca 1 km från vår natthamn. Jag cyklar iväg i hopp att få lite mat via take-away, hittar restaurangen men vi har åter igen helt glömt bort att restaurangerna i Frankrike är stängt mellan 14 och minst 19 så någon marockansk mat kan vi bara glömma. 
Piraten tillfrisknar efter vila, Rövarna från Kamomilla stad på ljudbok, vatten och mat och det blir en lugn kväll på Sothis. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s