Dag 87 – Luxusburg

Jeg våkner av en underlig durelyd som var ganske nære båten, jeg klarte ikke tyde lyden så jeg fikk stå opp og sjekke hva det var. Det kunne jo være en lekter som ville legge til der vi har ligget i natt. Det var en traktor med gressklipper hengende på en arm som gjør at alt fra gress til stein flyr som prosjektiler flere meter av gårde. Her var det best å vekke besetningen og foreta en hurtig tilbaketrekning, før frokost. Vi har Sothis på gli etter to minutter og kommer oss unna uten knuste glassruter eller andre skrammer. Vi bestemmer oss for å legge båten på andre siden litt nærmere slusen for å innta en frokost før vi fortsetter. Vi har akkurat lagt til og stoppet motoren da vi ser at slusen har grønt lys, og vi tenker raskt at det vil vi utnytte. Vi kaster fortøyninger igjen og skal starte motoren, men den starter ikke! Den har jo aldri plundret tidligere.. Vi rekker akkurat å få festet fortøyningene igjen før jeg ser hva feilen er, jeg har ikke dyttet inn stopp hendelen etter jeg stoppet motoren sist. Straks den er dyttet inn starter heldigvis motoren.

Schengen

Vi forsetter videre på La Moselle i retning mot Trier og elven lever opp til forventingen. Vi kommer til siste slusen Apach i Frankrike og kjører noen hundre meter før vi er i Tyskland, eller det vil si Luxemburg og Tyskland. Her utgjør elven Mosel grensen mellom Tyskland og Luxemburg, vi har Luxemburg på venstre hånd og Tyskland til høyre. Første stedet vi kommer til er Schengen der avtalen om fri ferdsel ble
undertegnet i 1985, som nesten hele Europa kom til å undertegne senere. Mosel som elven heter i Tyskland svinger seg som en orm i landskapet og det dyrkes vindruer overalt.

Frankenstein is dead!
Vi traff et par i den siste slusen på vei ut av Frankrike som ga utrykk for at de var lettet over å komme seg ut fra Frankrike. «Endelig i friheten» sa de, og jeg kan ikke si at jeg var helt uenig. For meg har Frankrike vært en aldri så liten «skuffelse». Noen burde vekke Frankrike opp av dvalen, kanskje de trenger et lyn slik som Frankenstein. Jeg er litt overasket over at jeg ikke så de tre musketerer i full mundur mens vi var der, men de lå vel og sov :o)

Ordet «billig» tiltrakk seg vår oppmerksomhet

Vi legger til i byen Wasserbillig på Luxemburgsiden, og med det navnet regner jeg med at de har vann, men det har de ikke, men vi ligger gratis.

Skarpøye sjekker fiskelykken

Skarpøye treffer en fisker på kaien før vi drar på byen og spiser Italiensk, noe som smaker sterkt krydret sammenlignet med Fransk mat. Det er en fin restaurant og skarpøye får en imponerende dessert i form av en frossen sitron med deilig sitron-is.

Sothis i «billig» havnen

Kapteinen forsøker å lære piraten pen oppførsel på restaurant, uten hell;o)

Hør nå her din lille frekkas
Kapteinen forsøker med pedagogikk
Når det ikke funker

 God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s