Dag 89 – Bursdag i vinland

Vi fant en butikk i Leiwen og fikk fylt opp kjøleskapet før vi slapp fortøyningene. Kjøleskapet har også fått en etterlengtet vask etter å ha luktet mistenkelig en stund. Vi mangler vann og skulle gjerne ha fylt litt diesel, for ikke å snakke om klesvask. Det går raskt unna på T-shirts og annet tøy når det er så varmt som det er nå. Vi kjører innom havnen Neumagen og får vann og diesel, samt kastet 5 poser med søppel. Vi har regnet ut at vi bruker i underkant av Kr. 2000,- i diesel pr. mnd. på denne turen. Vi er overrasket over at det ikke er mer, men seilbåtskroget glir lett i vannet og det holder drivstoff forbruket lavt. Noe klesvask blir det ikke i dag, og vi fortsetter på ferden. Vi passerer mange små landsbyer med navnet i store bokstaver oppe i fjellsidene i ren Hollywood stil. Det er mange som sykler langs kanalen med lett pakning og vi mistenker at sykkel og vin smaking er en stor sak i denne delen av Mosel. Det er jo tett mellom byene så det blir nok mer vin enn sykling dersom man skal ha med seg alle. 

Willkommen, den så du ikke i Frankrike

Overgangen fra de små grå og døde landsbyene i Frankrike til fargeglade og livlige landsbyer i Tyskland er latterlig. For meg virker det som man har kommet fra et sted langt bak jernteppet og fram i lyset. Det er mulig at jeg ikke er helt rettferdig for Frankrike har vært utrolig greie mot oss, men jeg er og blir nok ikke en Frankofil.

Har vi sagt at Mosel er vakker?
Dracula liker også Riesling

Vi har litt medstrøm i dag så vi cruiser frem i 14 km/t helt til vi kommer fram til en sluse. Vi ligger en stund å venter før det kommer en lekter vi kan henge oss på med. Vi anroper ikke lengre slusen og ber om tillatelse siden det er såpass med yrkestrafikk at det ikke er lenge å vente på en lekter. Nedover er slusing behagelig, det er ingen strømninger i slusen å snakke om så båten forholder seg rolig under hele slusingen. Lekteren foran oss finner på et stunt som vi tidligere ikke har sett, den legger til rett på utsiden av slusen. Siden vi ikke har radiokontakt vet vi ikke hva den holder på med, men vi ser den bakker og stopper opp noe som skaper en del strømninger for oss. Vi ligger i en stund i sluseåpningen å slingrer frem og tilbake før vi tar sats å kjører for full guffe forbi på utsiden. Det går heldigvis bra og vi kommer oss forbi uten at vi går i kanten. Vi surfer videre på Mosel og nyter dagen. Siden det er kapteinens bursdag i dag så planlegger vi ikke så lang etappe og vi legger til i Bernkastel-Kues etter ca. 15 Nm. Her er det ikke plass til båter over 10 meter så vi legger oss litt utenfor havnen, gratis.

Piraten tømmer brødboksen, igjen!

Kapteinen innvilges en tidlig dusj, og en siesta, mens mannskapet lager en overraskelse til gratulanten. Det blir lammekoteletter med ovnsstekte poteter servert med herlig salat og hvitløks dressing (hjemmelaget). Piraten har planlagt en kake i all hemmelighet og det blir servert sjokoladekake med ferske bringebær og krem til dessert. Kapteinen er overveldet og takker for all oppmerksomhet på fødselsdagen. Det blir noen glass utover kvelden og vi nyter kvelden i cockpiten med vinranker og slott som utsikt, kan det blir bedre?

God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s