Dag 90 – Blue flag!

Bernkastel – Kues 
Längs byns kaj
Mulet och behaglig temperatur. 
Idag har vi varit ute i 90 dagar! 
Det har både gått snabbt och långsamt på samma gång men inte en minut har varit långtråkig. 
Det har varit utmanade, slitsamt, vilsamt, spännande, ibland skrämmande, roligt och härligt. Det har ösregnat och varit varm som f-n och ibland har slussarna duggat för tätt men vi har aldrig haft långtråkigt. 
I natt har det regnat och det är en behagligt temperatur ute när vi ger oss iväg igen genom Moseldalen. 
Snart skall piraten till Norge igen, det gäller bara att få logistiken i box när det gäller tåg och flygförbindelser som passar och samtidigt måste båten ligga i en bra och skyddad hamn. 

Vi passerar så många vackra byar och vi ser så flotta vingårdar och frågan är hur mycket man kan se av samma sak förrän man slutar se det med nya ögon? 

Vi färdas i ca 14 km eller 7,5 knop i timmen och det var längesedan det gick så fort:-) Vi har haft god hjälp av medströmmen i älven. 
Idag fick vi också «blå flagg» av en passagerarfartyg som vi missade totalt varvid ett bröl från irriterad kapten fick besättning på Sothis att se skylten och förstå att det var på tiden att få arslet ur vagnen och gira till babord!
Se upp för Blue flag!

Anländer till planerad natthamn, Senheim, som är en välskött camping och gästhamn med alla faciliteter men de tar inte kort i någon form! Närmaste ATM ligger i grannbyn som ligger 5 km bort och ingen har lust att sätta sig på cykeln för att fixa detta just nu. Besättningen får gå till båten och skrapa ihop varenda euro som vi har undangömt i fickor och ryggsäckar för att lösa hamnavgifter, polletter till tvättmaskin och torktumlare och inte minst glass till piraten. 🙂

Senheim är en fin liten by med kullstenslagda smågator, små gästgiveri med vinförsäljning och den obligatoriska kyrkan som alltid är belägen högst i byn. Vi har inte sett en by, hur liten den än varit, som inte haft en kyrka.
Under kvällen blixtrar och dundrar det mellan bergen medan ett stilla regn smattrar på kapellet och i morgon har Yr lovat sol igen. 

Smygtittar på botanisk pornografi ; – )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s