Dag 91 – Jolly Roger

Ikke helt uten sjarm disse Tyske småbyene

Nok er dag er over, og jeg må forsøke å vri den lille hjernen enda en gang for å forevige dagens opplevelser. Første delen av dagen blir brukt til å vaske tøy for resten av det lille vi hadde igjen kontantbeholdningen. Det er mildt sagt litt pussig at her vi nå ligger, hvor det er en stor camping, gjestehavn og alle slags fasiliteter inkludert butikk og restaurant. Men kort tar de ikke!, og nærmeste minibank finnes 5km borte. Det virker som de har et horn i siden til Visa og kortbetaling, noe som jeg syntes er helt ok, for jeg er tilhenger av cash. Men akkurat nå hadde det spart meg for en mil på rød damesykkel gjennom Mosel dalen. Nå er det sikker mange som betaler mye for å komme hit å sykle, noe jeg opptager på turen til minibanken. Det er lagt opp til å nyte sykkelturen i minst 2 km før neste landsby dukker opp rundt en sving, og der kan vin & øl inntas i mengder, det er jo genialt. Alle sykkel og vin fans burde absolutt ta en tur til Mosel og slurpe i seg atmosfæren her, det er ikke mange som kan stille opp med tilsvarende. Vel, jeg slet meg igjennom en mil og fant den «ene» minibanken og kom meg tilbake til båten uten å la meg friste til å stoppe å slukke tørsten en eneste gang.
 

Hytta til Røkke?

Takk høyere makter for at vi faktisk tok ut penger for de skulle jaggu ha betalt for strømmen før vi dro. Vi kommer oss på elven og passerer nok en gang mye vin og mange utrolig pene landsbyer som åpenbart har oppdaget turisme. Det strømmer til turister i store cruiseskip, busser, bobiler, båter og som sagt på sykkel. Her er det pengene som styrer og det finnes ingen, eller svært få, plasser å legge til for oss vanlige båter da de store cruiseskipene har overtatt alle kaiplasser. Og det er sikker logisk med tanke på at de har 200-300 turister og vi bare er to og en halv i en båt, kapitalisme på sitt groveste her altså. Men det finnes unntak bla. i Leiwen der vi var her om dagen som nettopp hadde laget en egen brygge for oss med egen båt.

Pent og pyntlig er det

Vi cruiser videre da vi ser en Polizei båt komme mot oss, vi later som vi er vanlige folk på tur, noe vi altså er, for de som skulle tvile. Men det gikk ikke denne gangen, vi får beskjed om å ta en U-sving og legge oss longside mitt i elven. Jaha tenker vi og skarpøye springer nedunder å henter permen med alle sertifikater, registrering osv. Det kunne jo virke som vi faktisk hadde noe å skjule med den farten skarpøye satte opp, men Svensk som hun er var hun klar med alle nødvendige papir som ingen enda hadde spurt etter. Heisann sveisen, sier vi og en hyggelig Polizei med pistol i beltet forteller oss grunnen til at de stopper oss. Det har seg slik at sjørøvere, og særlig sjørøverflagg er forbudt i Tyskland, i alle fall på Tyske båter. Vi har et ganske stort sjørøverflagg som vi flagger med når Piraten er ombord. Vi forklarer saken for Hr. Polizei, og han forstår, siden båten er Svensk kan han ikke gjøre noe med det, men hadde den vært Tysk hadde det vært pisken på pungen. Han hilser oss videre og sier at flagget kan stå, men lar det skinne igjennom at noen kan bli støtt av det. Pussig tenker vi at noen kan bli støtt av et sjørøverflagg i 2014, men vi velger å ta det ned siden vi er gjester her og ikke vil hisse opp noen.

Her kan man suupa til man stuupa

Vi kommer frem til tenkt havn i Løf for natten men det er ingen ledige plasser i havnen. Heldigvis kommer en hyggelig Tysker og tilbyr seg at vi kan ligge på utsiden av han. Det var veldig snilt syntes vi, og akkurat da er vi glade for at Jolly Roger er pakket ned.

God Natt!

Hiv o hoi snart er skatten vår!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s