Dag 93 – Oberwinter og Bonn

Meningen var at vi i dag skulle ha en sovedag, en dag hvor vi nyter å sove lenge, og jeg liker å sove lenge. Alle gardiner var dratt ned og alt som kunne slippe inn lys var dekket for, det lå til rette for soving. Men hva skjer, en over ivrig hafenmaisterassistentinne (fra Polen) banker hardt på skutesiden kl. 0830 og roper «Hallååå».. Bankingen gjentar seg etter to sekunder med påfølgende «hallååå». Hadde jeg vært våken så ville jeg ikke rukket å svelge en slurk med kaffe mellom bankingene. Jeg trodde at slik banking var forbeholdt Amerikanske filmer, men nei. Skarpøye later ikke til å høre noe med sine nye Franske ørepropper. Pokker, jeg hater å bli vekket slik så jeg bestemmer meg for å overhøre maset. Damen går.

Det tar 5 minutter før hun er tilbake med samme prosedyre. Jeg spretter opp i underbuksa ganske så irritert » WHAT IS IT?» Oh, my boss bla.bla…lurte på om dere skulle ligge her flere dager? Vi sover!, forsøker å formidle til den ikke så omtenksomme damen. Et smil viser nå at hun forstår at hun IKKE er velkommen. Hun fordufter og bedyrer at vi kan fikse dette kl 18 da hun er tilbake, jo takk! Havnen er kjempefin og sjefen er veldig hyggelig, nå har vi betalt for flere dager.

Fontener er tingen i varmen
Beethoven

Nå som vi er allikevel er våkne spiser vi frokost, og her i Tyskland får man skikkelig melk noe som smaker godt med frokostblanding. Oberwinter med sin jernbanestasjon ligger ganske bra til med tanke på reise til Bonn og Köln. Vi har bestemt oss for å ta toget til Bonn og utforske den tidligere hovedstaden. Bonn er en liten by til å ha vært hovedstad syntes vi, sentrum er veldig koselig og det er mange vannfontener i byen til glede for piraten som vasser og koser seg mens vi drikker en iskaffe i skyggen. Vi finner en butikk som selger mobiltelefoner og internett og vi tenker at det er verd et forsøk. Jaggu får vi kjøpt et sim-kort fra Vodafone med forhåndsbetalt internett, 5 GB :o). Tyskland er for meg den store overraskelsen på denne turen, her er det mye å se, vennlige folk og greie priser.

Mer vann

Vi rusler rundt å titter på livet i Beethoven’s by før vi tar toget tilbake til Oberwinter for en velfortjent dusj. Kvelden avsluttes med kald Riesling i cockpiten med utsikt over Rhinen.

Vi finner alltid et marked

God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s