Dag 94 – Tid för tanke

Oberwinter 
Gästhamn
Strålande sol, varmt och en svalkande bris
Idag vaknar jag först av besättningen på Sothis. Frukost i solig cockpit med en deckare och utsikt över Rhen är en härlig start på dagen. Tydligen är floden Rhen så ren efter ett omfattande miljöarbete efter ett allvarligt giftutsläpp 1986 att det är drickbart! Det ser dock inte särskilt inbjudande ut med sin bruna färg från uppvispat bottenslam. 
Vi har ju ändrar kurs och kör norrut och jag har märkt att det gör det svårare att vara mindful, att bara befinna mig där jag för närvarande befinner mig. Tankar på livet utanför denna båt börjar göra sig påmint. Det är som det är med den saken och det är helt ok men det gäller att se och påminna sig själv att just denna resa pågår fortfarande och ända hem. 
Innan jag reste funderade jag på om fem månader skulle vara för kort tid för att uppleva att vi «pausade det vardagliga livet» och fick möjligheten att själva råda över tid som vi båda önskade. 
Men fem månader ÄR en lång tid när man är på resande fot och det går inte att jämföra med 5 månader hemma som bara skenar iväg. Känslan ÄR att dagarna och livet verkligen har gått långsammare än vanligt. 
Det har också blivit tydligt att det tar tid att släppa förtöjningarna till det vardagliga livet därhemma, tid att förstå att man är på väg, tid för att få nya tankar och intryck från omgivningen och det vardagliga livet ombord. 
Det finns alltså en vardag ombord  när man är på en lång resa, vardagliga göromål som inköp av mat utan frysmöjligheter, tvätta kläder, påfyllning av diesel och vatten och att prioritera vad man behöver ladda om man har begränsat med ström kräver mer planering än vad man är van vid men ändå är tillvaron lättvindig. 
Kanske beror det på att man gör allt i sin egen takt, att tiden finns och att inte så mycket annat ockuperar och konkurrerar om uppmärksamheten. 
Man får också ett annat perspektiv om hur man skall hushålla med både ström och vatten men jag skall villigt erkänna att jag kommer att fylla mitt badkar till bredden när jag är på plats hemma igen.  🙂 
Innan rastlösheten satte in…

Dagens agenda består av två ting, tvätta och handla för i morgon är det söndag igen och resten av dagen är slapp och avkopplande i sol och värme. Maken är dock mer rastlös än jag och har lokaliserat en bensinstation i närheten. Han trampar väg på en röd damcykel med kannor för att toppa dieseltanken.

Ps. I går när vi var på väg till tåget till Bonn upptäckte vi en sköldpadda som låg och solade på en gren i hamnen, och idag upptäckte piraten och jag att den också hade en blyg käresta som dök i vattnet så fort vi närmade oss. Undersöker via internet att det är två kärrsköldpaddor som tydligen är väldigt ovanliga i Tyskland. 
Sällsynt syn i dessa vatten

2 kommentarer om “Dag 94 – Tid för tanke

  1. Vilken fin bild på Piraten och dig som tittar på sköldpaddan. Den utstrålar verkligen mindfullness. Det är klart att det känns annorlunda när ni nu har vänt och är på väg hemåt igen. Men tänk så många upplevelser som ännu väntar.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s