Dag 95 – Slæpper av i Oberwinter

Det er fremdeles hvilestemning i båten i dag og ikke stort blir gjort. Alle forberedelser til piratens retrett til hjemlandet er gjort så vi ligger nå kun å venter. Vi bestemmer oss for å gå en tur med sekk og matpakke, men piraten får en liten flis i benet og vi bruker 3 timer på å overtale han til å fjerne den med en pinsett for vi kommer av gårde. 
Lektermøte på Rhinen

Når man er på tur så er det visse ting man setter veldig stor pris på i en båt. Det at motor og seil fungerer er selvsagt en stor glede, men det er også mindre ting gjør livet enklere som f.eks. varmtvann. Vi har en varmtvannstank på ca. 25 liter, det kan høres lite ut, men den varmer opp vannet i løpet av 10 minutter. Dette holder utrolig nok til en oppvask og dusj av tre personer.
Dusj er også en super ting å ha i båten. Vår båt har eget dusjrom og det blir brukt hyppig på svette dager. Ikke alle havner har like bra kvalitet på dusjanleggene, og da er det herlig å dusje hjemme.
Ipad har også blitt hyppig brukt på kanalene og på havet. Vi har alle kart over kanalene på iPad, og hele Skandinavia sjøveien. Padda har fått et vanntett skall slik at den kan stå ute i regnvær og vise oss veien, noe den har gjort uten noe problemer. Vi har også en PC med kart i tillegg til båtens egen plotter så kart skal vi ha nok av.
AIS har vi også hatt god nytte av. Denne duppeditten viser oss kurs, avstand og fart på båter i nærheten slik at vi kan se om noen er på kollisjonskurs med oss. Den viser også en del annen informasjon om båtene slik som størrelse og hvor de skal, noe som er nyttig for oss å vite når vi skal legge vår kurs.
Kaffepresskanne er fint å ha når morgenkaffen skal lages. Dessverre er de i glass slik at de er lette å knuse. Vi er for øyeblikket uten presskanne da den siste vi kjøpte i Hannover knuste i dag…det er den andre på denne turen.
Sothis i Oberwinter

Store vann og diesel tanker er også en kjempefordel her på kanalene. Nå er det faktisk ikke så vanskelig å få tak i vann, men diesel fylling kan det være langt mellom her nede. Vi ønsker helst ikke å fylle diesel på hvilken som helst stasjon, for man kan nok finne noen gamle nedslitte stasjoner med tvilsom diesel på tankene og det skal vi ikke ha. Vi har prioritert å fylle på våre kanner på normale bensinstasjoner for biler, eller på båtstasjoner som har mye trafikk. Så langt har vi ikke hatt noen problemer med dieselkvaliteten.
Vi avsluttet dagen under dekk med regnet øsende ned. Deilig å ligge på senga når det øser ned ute.
God natt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s