Dag 96 – Dagstur till Köln

Oberwinter gästbrygga
Uppsprickande molntäcke och Yr har lovat sol.
Eftersom vi befinner oss i närheten av Köln bestämmer vi oss att ta tåget för en tur till «Storbyn»

Gigantisk syn utanför centralstation

Det första som möter ögat utanför centralstation är Kölnerdomen och den är verkligen enorm. Man känner sig nästan överfallen av dess storlek men piraten vill gärna gå in i Domkyrkan och när Jesus hänger där på korset blir det ju många frågor från piraten som inte alltid är helt lätta och besvara.

Oh my god!
Vi byter snabbt fokus från religiösa frågeställningar till shoppingsgator de luxe där modeskapare som Michael Kors, Vitton, Chanel, Karl Lagerfeld etc trängs om utrymmet och potentiella kunder och en sak är säker, där platsar inte en kanalfarande kvinna som jag!!

Vi flyr fältet och strosar runt i Köln och det är en vacker stad när man väl lämnar shoppinggatorna. Många mysiga uteserveringar och restauranger och fin arkitektur. Enligt Wikipedia  så förstördes 80-90 % under andra världskriget så stan är ju egentligen relativt ung. 

Vi hittar en libanesisk restaurang som fått goda omdöme i tripadviser och ja…. Vilken färgrik, välkomponerad och välsmakande mat och vilka mängder. 

Libanesiska Meze

När man tror man har ätit färdigt av alla små skålar med olika röror, färska grönsaker, tunnbröd och libanesiska köttbullar, piroger och falafel kommer servitören in med huvudrätten!! Tom och jag bara tittar på varandra, svettas i pannan och önskar varandra lycka till och att «det var hygglig at møtes»

Oh my god!

 Efter en heldag i Köln är alla mätta och nöjda och vill hem igen. Tåget tar oss snabbt och behagligt tillbaka till Oberwinter trots att vi upptäcker att vi bara har en vuxenbiljett och en barnbiljett vilket av någon anledning inte upptäcks av biljettkontrollanten!? Till saken hör att det är första gången som vi ser en biljettkontrollant och vi har alltid haft giltiga biljetter om man bortser från våra resa till Krakow men det är en helt annan historia;-) 

Vi drar en suck av lättnad när kontrollanten får fullt upp med en annan passagerare som tydligen försöker «sova räv» i hopp om att få slippa visa upp obefintlig biljett. Det visar sig att biljettkontrollanten är väldigt plikttrogen och väntar tålmodigt in att syndaren skall vakna och det slutar med 1-0 till biljettkontrollanten. 
Till vårt försvar kan vi vara meddela att vi fick hjälp vi personal på tågstationen med att lösa biljetterna och vi försökte alltså inte snika oss till en billig tågresa…. 
Kommer oss till båten igen och det är en trött besättning som somnar tidigt efter besöket i storstan.

Vanngutten nr 1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s