Dag 97 – Den store B-dagen

I dag er det B-dagen for den lille piraten. Vi har laget en liten nedtelling siden piraten snart skal reise hjem, og for å slippe å gjenta oss selv i hvor mange dager det er igjen, så har vi skrevet ned de gjenværende dagene til hjemreise på en whiteboard. Dagen i dag er merket med en stor B på tavlen.
Han er ikke helt sikker på hva det betyr, men det mangler ikke på forslag fra hans side. Han forsøker seg på botteridagen, bakedagen, bokolade dagen osv.

Siden vi ikke er hjemme når han fyller 7 år så tenkte vi å lage en liksom bursdag for Victor før han drar hjem til Norge. I köln fant jeg en Legobutikk og jeg vet hva han ønsker seg, så en presang blir kjøpt inn i all hemmelighet under dekke av å være pene klær til papsen. Piraten er litt tvilende til denne historien, men lar det passere. Det hører med til historien at jeg måtte inn på en fancy designbutikk for å få tak en bærepose hvor det ikke stod «Lego» med store bokstaver slik at hemmeligheten ikke ble avslørt av branding.

Ikke badedag nei, hva kan det være?

Victor er full av spenning i dag og lurer på hva B kan være. Han blir sendt i kahytten på samme måte som kapteinen ble når han hadde bursdag for ikke lenge siden. Piraten får straks mistanke om at B står for Baking eller Bursdag, noe som selvsagt er helt rett. Det er ikke så enkelt å holde på hemmeligheter i en liten båt. Skarpøye lager ferdig sjokoladekaken, forøvrig av samme type som ble spist opp i kapteinens bursdag, og jeg finner frem gaven. Når alt er klart får piraten bind for øynene og beskjed om å gå opp i cockpiten. Skarpøye klarer ikke å la være å spøke med at B står for den store badedagen i Rhinen, noe som gjør at piraten først nekter bind for øynene. Vi får overbevist han om at det ikke er bading som står på timeplanen og han kommer seg på plass. Kaker og presang blir servert akkompagnert av en litt falsk  «Ja må han leva» med tre ganger Hurra!!! Piraten får et gigantisk kakestykke med Nutella, Smarties og krem og smiler bredt. Gaven blir pakket opp og kapteinen benytter resten av dagen med Legopussling, mens piraten tar en lur etter å ha blitt litt kvalm av for mye kake.

Når kapteinen er halvferdig med byggingen står piraten opp for å leke med sakene, og byggingen blir enda vanskeligere med en pirat hylende i ene øret.

Flyet lastes opp klart for avgang
Siste pall inn

Se opp!

Jeg flyr..

 Langt om lenge blir alt ferdig og piraten er fornøyd med alt sammen og mener at kapteinen kan få en øl og litt hvile etter all byggingen. I morgen drar jeg hjem med piraten og det kommer til å bli tomt og stille ombord i Sothis etter å ha hatt han ombord i 5 uker…

Sliten Legobygger (med øl)

God natt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s