Dag 101 – Opp i lyset

Etter en litt urolig natt startet vi relativt tidlig på dagens etappe. Planen er å kjøre ferdig Rhein-Herne kanal som er 45 km lang, og fortsette på Dortmund – Ems Kanal så langt vi klarer i dag. Så lenge vi ikke ligger bak noen er vår marsjfart 12 km/t, dersom vi havner bak en lekter må vi ned i 10 km/t og det virker sakte etter å ha racerkjørt på Rhinen i noen dager.

Vi er jo nå tilbake i Tyskland og slusene er enorme, særlig virker de store når vi skal sluse oppover. Vi får gleden av å sluse alene i de to første slusene. Man starter slusingen så å si i mørket og blir slust opp i lyset og vinden, det blåser rundt 10 ms. i dag. Heldigvis er det medvind og solen titter frem så dagen starter bra.

Opp i lyset

Tyske kanaler virker avslappende på meg, og her klarer jeg fint 12 timers pass uten å føle oss utslitte. Jeg vet ikke hva det er som gjør de så hvilsomme, men det kan være ryddigheten og forutsigbarheten i Tysklands kanal system. Vi ligger begge og hører på den samme Jo Nesbø lydboken mens vi kjører, vi er nesten i synk med boken og ler nesten på samme tid av de samme tingene. Vi spiser middag mens autopiloten styrer oss sikk sakk videre. Folk koser seg og bader i kanalen når vi kjører forbi og de vinker når de ser vi er utlendinger. 

Deilige Tyske kanaler

Vi peiser på og logger 57nm før vi finner en gratis liggeplass for småfartøy som Tyskerne er så vennlige å lage langs sine kanaler. Vi var innom en gjestehavn for å sjekke forholdene, men vi ble kvalme bare ved synet av alle de tettpakkede båtene, de lå som bøker i et overfylt bibliotek, så vi fortsatte uten og egentlig å ha noe mer konkret i sikte. Noe dukker alltid opp, og veldig ofte er det mye bedre enn det man først hadde planlagt. Liggeplassen vi finner i Schemedehausen er stille, rolig og langt utenfor allfarvei. Vi rigger oss til med ankerpils og feirer kjørelengden og at vi kom forbi alle sluser i dag. Det gjør at vi i morgen kan kjøre uten å måtte sluse en eneste gang.

Når jeg er i gang med å nevne kjekke, for ikke å si uunnværlig ting å ha i båten så har jeg ikke nevnt kikkert. Vi kjøpte en ny kikkert på Clas Ohlson før vi dro, men øyemuslingen ramlet av etter bare noen uker. Kikker er veldig praktisk i båt, særlig når en er over 50 og går under navnet skarpøye og den andre nærmer seg 50 og nekter å tro det. Kikkerten fungerer nå som monokkel og noen ganger som kikkert, litt avhengig av hvor mye fukt som har kommet inn i den manglende øyemuslingen. Det er ikke sløsing med penger å investere i to kikkerter i båten, noe vi antagelig kommer til å gjøre med det første.

God natt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s