Dag 111 – Høstvær

Det blåser fremdeles godt her i Burgstaaken og neste mulighet til å forlate havnen ser ut til å bli på torsdag hvor det skal roe seg ned litt. Vi går rundt i havnen og titter på båter og på de som nå velger å ta opp båten for sesongen. Det er store opplagsplasser for båt her og de har plass til over 1000 båter i vinteropplag. Vi kom i prat med karen i båtbutikken, som også driver båtopplaget. Han kunne fortelle om en del båter som aldri ble hentet ut av opplag og med tilhørende regninger som ikke ble betalt. Det var en vrien situasjon og særlig med utenlandske båter. De hadde blant annet en Svensk seilbåt som hadde ligget her i mange år uten at regningen var betalt. De hadde forsøk å få tak i vedkommende uten hell og de regnet med at han kanskje var død. Regningen var nå mest sannsynlig større enn båtens verdi uten at de kunne gjøre så mye med saken. Det var en større og kostbar papirmølle å selge båten, man kunne også hugge den opp og selge bly og annet med det er også en kostbar affære. Så her ligger det rundt 4-5 båter som ingen vil vedkjenne seg eierskap av. Noen av disse båtene var i brukbar stand enn så lenge fikk vi vite.
 

Drager i vinden


Pulsen er på at lavt nivå ombord og vi begynner å kjenne båtene i havna som kommer og går med turister på fisketur. Havnen har sin egen puls og den er i ferd med å synke med avtagende turiststrøm utover høsten. 

Merkelig mast
Fisk

Fehmarn er Tysklands tredje største øy og den største byen Burg ligger ca. 1 km fra havnen i Burgstaaken. Burgstaaken er en typisk fiskehavn hvor man kan kjøpe fersk fisk rett fra fiskebåten, fiske den selv eller nyte måltidet på en av de mange fiskerestaurantene i byen. 

Vi ser korn fra jordbruksområdene her på Fehmarn blir lastet på lektere for transport til fastlandet og det er litt høst i luften. Vi dro ut på tur når bladene kom frem grønne og fine og kommer hjem når de faller gule til marken. Vi håper på en fin høst og at vi får en fortsatt flott tur i høstvær hjem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s