Dag 112 – Tullbesök

Burgstaaken
Industrihamnen
Sol, moln och regn
8 – 12 ms sydvästlig
Idag är det fjärde dagen som vi ligger till kaj på grund av vädret. Det är vilsamt men det råder också en viss otålighet och rastlöshet som alltid när vi blir ofrivilligt liggande till kaj. 
Vi tittar kontinuerligt på de olika vädersiter som vi har tillgång och vi tycker väl att de är någorlunda samstämmiga, med minskande vind. Lufttrycket är också på väg upp, ligger på 1010 millibar. Vi hoppas ju komma iväg i morgon och att det inte är alltför mycket gammal sjö eftersom vi har ett havssträck till Danmark och vi är eniga att «Det er ikke noe skam å snu» som man säger på Norska.
Ägnar förmiddagen åt att städa och att prova vår nya superdammsugare från Black&Decker.
Den kostade ca 10 gånger så mycket som vårt senare dammsugarinköp som visade sig ha en mycket begränsad kapacitet. Man fick liksom hjälpa till manuellt med fingret med att få upp några brödsmulor! Ibland så bedrar snålheten visheten helt enkelt.
Maken är nöjd över inköpet, tycker dammsugaren har en manlig design, vilket bådar gott för framtiden. 🙂
Mr Vacuum cleaner

När maken dammsuger som bäst kommer en bil ner på kajen, parkerar vid sidan av båten och jag rapporterar till maken att tullmyndigheterna är på besök. Maken skickar upp mig i cockpiten eftersom det är min uppgift att le och vara artig mot alla slags offentliga myndighetspersoner. 
Tullpersonalen som är två män till antalet, är intresserad av när vi kom, vart vi varit och vart vi ska och vill dessutom se våra pass. Kanske tycker myndigheterna att vi stannat alltför länge och är rädd att vi ska bosätta oss här i kajen. 🙂 
Önskar oss, efter passkontrollen, en trevlig resa hemåt och flinar lite menade till varandra när Tom kommer upp ur kajutan med dammtrasan i högsta hugg. 
Eftermiddagen ägnas åt surf och ljudböcker och vi ligger nu bokstavligt inklämda mellan två fiskebåtar. Behöver antagligen smörja in båtsidorna med vaselin för att komma förbi men det bekymret tar vi i morgon.

Inblåsta och inklämda

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s