Dag 113 – Ræva i gir

Nå vi endelig fått ræva i gir og kommet oss ut av havna. Vi satset på at værmeldinga holdt det den lovet og at vinden ikke ble for ille. Meldinga sa mellom 8-10 m/s noe vi syntes var nok med tanke på ukjent farevann. Ferden gjennom Straalsund er grunn og ganske trang og jeg ønsket å holde litt vest før vi tørnet mot nord på grunn av et militært skytefelt, men det så ut som Tyskere ga blaffen i det så vi kuttet over på samme måte. Mitt mellom Tyskland og Danmark er det en separasjonsled som vi ønsker å krysse på rett måte. Alt gikk fint og vi kom oss over uten å skape kaos eller på annen måte hindre trafikken. Når vi nærmet oss tuppen på den Danske øya Langeland så fikk vi en lei motstrøm og litt mer vind enn meldt. Vi fikk sjøen inn fra siden og selv med en halv genoa ute så vippet vi godt fra side til side. Jeg slo av autopiloten og tok styringen slik at vi fikk surfet på de største sjøene istedenfor å få de fra siden. Vi fikk samtidig inn en Mayday melding på VHF og vi sjekket raskt om vi var i nærheten av den oppgitte posisjonen. Det viste seg at posisjonen var utenfor Kiel bukten som er et godt stykke fra der vi var, vi håper det gikk bra.
 

Regnbyger i sikte, det gir mye vindkast


Nå vi endelig kom litt i le for de største sjøene så revet vi genoa til en liten flik. Det var i siste liten for nå blåste det opp ganske mye og vi så 15 m/s på vindmåleren. Sjøen var avtagende siden vi lå i le men vinden hold i helt til vi var nesten framme i Spodsbjerg havn.

Her i Danmark sverger de til to påler å fortøye i, noe som er et skikkelig herk. Det betyr at når du kommer inn må du kaste lasso over to påler samtidig som du styrer inn mellom pålene. Har du fendere ute, noe som er normalt, så henger disse seg opp i stolpen og du endrer drastisk kurs. Da er det bare å bruke bøgpropellen som en gal for å holde båten på rett kjøl. Påle fortøyning er nor dritt!

Yr så ikke dette nei!

Vi kommer kai etter ca. 8 timer seilas og vi er slitne, vi tømmer en flaske Riesling og ser på Dansk TV før vi tar kvelden.

God natt.

En kommentar om “Dag 113 – Ræva i gir

  1. De danska pålarna är inte att leka med, särskilt inte med sidvind. Skönt att ni kom över utan större problem. Ska bli roligt att följa er fortsatta tur.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s