Dag 114 – Porten mot Skandinavien

Spodsbjerg gästhamn
Sol
7-8 ms sydvästlig vind
Ger oss iväg efter frukost med färska danska rundstycke och lyckas krångla oss ut hamnen och från det danska systemet med pålar. 
Enligt Yr och data från pocketgrib skall det bli sydvästliga vindar som framåt eftermiddagen skulle sno mot väst och vindstyrkan mellan 7-8 ms, vilket kan borga för en behaglig seglats.
Vi planerar att ta natthamn i Kartenminde, ca 36 sjömil norrut och i närheten HC Andersens födelsestad Odense som ligger ca 30 minuters bussresa från Kartenminde. 
Det är betydligt mer vind än vi väntat oss, ligger stadigt mellan 10-13 ms.
Styr med säker hand

Vi ska också passera de två broarna i lilla bält som förbinder Fyn och Jylland. Det visar sig att den «gamla bron» från 1935 har en segelfri höjd på ca18 meter vilket ger oss en marginal på ca 1 meter och det känns lite för lite med tanke på både vindförhållande och våghöjd och att vi inte känner till dessa farvatten. Vi är helt eniga att absolut ta en omväg på ca 5 nautiska mil för att ha passera under den stora bron som har 40 meter i segelhöjd. 

Porten till Skandinavien
Vi kommer i hamn i Kerteminde efter 6 timmars seglats och jag måste erkänna att jag är sliten av all blåst och gungning medan kapten mest är hungrig:-) 
Vi har tur och hittar en ledig plats med pontonbrygga och slipper det danska pålsystemet i natt, och det tackar vi särskilt för! 
Vi beger oss snabbt på stan och hamnar på en vietnamesisk restaurang där de serverade välsmakande och fräsch mat till hungrigt manskap. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s