Dag 115 – Det var en gang…

Etter en god natt søvn ligger vi å drar oss utover formiddagen siden vi ikke skal seile i dag. Værmeldingen er ikke så verst og vi har ikke lange veien til Ballen, men vi har behov for å vaske litt klær og kunne tenke oss å ta en titt på Odense så vi blir her en dag eller to. Vi betaler for to dager og får en gratis, dette er et tilbud de har her i havnen og det liker vi.

Betongjomfru
Matrosen forsøker å komme over klesvasken

Vaskemaskin blir lokalisert, men vi bestemmer oss raskt for at skitne klær kan vente litt til. Vi kaster oss isteden på bussen til Odense og jeg får sjokk over prisen på bussturen. Jeg betalte 100kr og fikk igjen noen småpenger, «du fikk en hundrings» sier jeg til sjåføren, som svarer noe med halvfems og fjærs. Jeg glemmer at det er Danske penger og ikke Euro, jeg syntes likevel at 82 spenn er dyrt og har litt lyst til å prute da matrosen drar meg ned i sete. Vi får et par karer bak oss som har drukket såpass på formiddagen at vi blir lettere beruset bare av pusten deres. Heldigvis går de av før vi kommer til Odense.

I Odense er det liv og røre i hele byen da det er H.C. Andersen Festivals i disse dager. Vi lurker rundt som de turistene vi er å suger inn litt by før vi tar bussen tilbake til Kerteminde. Vi går forbi vaskebua men blåser i klesvasken atter en gang og tenker at den kan vi ta i morgen. Vi har blitt ekte båtboere siden alt kan gjøres en annen dag. Men, vi får fikset litt på genuan som ikke ruller seg helt inn pga et litt for

H.C. Andersen

kort tau. Skjøtene blir løsnet og vi ruller noen runder før vi er fornøyde, vi er stolte over at vi i hvert fall har gjort noe nyttig. Den møkkete klesvasken ligger og stirrer på oss når vi kommer ned i båten og den blir henvist til forpiggen med lukket dør. Vi strekker oss ut på hver vår benk og inntar hvilestilling i det vi nå syntes er vårt store hjem. Vi liker oss nå snart bare i båten, vi kan saktens være andre steder, men må vi være et sted over lengre tid er det kun båten som er tingen. Det må bety at vi nå betrakter båten som vårt ekte hjem, home sweet home.

«det var en gang» – er felles for alle liv, og en gang kan vi fortelle historien om de som bare ville være i båten.

Gatemaling i Odense

God natt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s