Dag 117 – Morgenballen

I dag sto matrosen opp så tidlig at jeg ikke viste hvor mye klokken var. Jeg forsøkte å dra meg litt til, men da fikk jeg beskjed at det var ikke aktuelt. Matrosen ville komme tidlig til neste havn som er Ballen…! Jeg vet ikke hva som skjer i Ballen, men viktig er det å komme dit tidlig, og gjerne før det blåser opp. Det er bare 24 nm. fra Kerteminde til Ballen og vi seilte som første båt ut av Kerteminde, det var andre gang vi seilte som første båt ut på denne turen.

Matrosen med Ballen i sikte

Sola var i hvert fall oppe og lyste med sitt sedvanlige lys på mine morgenøyne. Det var bare å knipe igjen og heise genuan, vi gjorde 6-7 knop med litt hjelp av jernhesten. Turen gikk helt fint og vi var framme før jeg normalt står opp om morgenen. Havnen var nesten tom og vi fikk en etterlengtet longside plass. Ballen er koselig, faktisk veldig koselig når den nesten er tom for gjester. Her ligger det normalt tonnevis med fulle Nordmenn og bråker hele sommeren, stakkars Ballen tenker jeg. Det er en fin sandstrand på hver side av havnen og en liten strand for de svømmeudyktige i havnen, der svømmer sikkert en del fulle Nordmenn om natten.

Jeg klarer å lure meg til en halvtimes lur mens matrosen sjekker fakta om Ballen på Wikipedia. Vi tar en liten gå tur og kikker på butikker, matrosen finner fine designklær, ta to og få en gratis. Prisen for å ligger her er 175 dkr. prisen inkluderer riktignok strøm, men det er tydelig at mine landsmenn er mye her siden prisen er såpass stiv for å slenge i land et tau. I kanalene kunne vi for det meste ligge gratis, i Rethel betalte vi 4 Euro med strøm. Prisen på mat og drikk er også betydelig dyrere enn i Tyskland, og vi kjenner at vi gruer oss til Norske priser selv om Danskene ikke ligger langt bak.

Longside, yeeeeh!

Havnen fylles opp av Tyske båter under ettermiddagen og kvelden, og vi morer oss med morsomme tillegninger, noe som ikke er så morsomt for de som skal legge til så vi førsøker å gjøre det i smug, det skal sies at noen er jævlig dyktige og andre er helt kass. Vi var heldige og hadde det enkelt siden vi var tidlig ute.

Skute på vei inn

En kar kjører i 6-7 knop rundt i havna og vi biter negler som på en skrekkfilm og håper han ikke treffer vår båt, han har et par nesten treff men vi hører ingen høye smell og går ut i fra at det gikk med et nødskrik denne gangen også. En del skippere har fått det for seg at høy fart er det som gjelder i havnen, mulig de tror at vi blir imponerte, men det er bare seg selv de imponerer og alle puster et lettet sukk når de slå av motoren. Vi har ikke så dårlig samvittighet siden noen fotograferte våre første slusinger. Vi ligger sikkert på youtube et sted med masse smileys, det byr vi på.

En ball for stor og en for liten

Matrosen lager den møreste indrefileten jeg har spist og vi koser oss med middag i cockpiten med sol og fint vær, første gang på lenge.

God natt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s