Dag 118 – Gradvis kursändring

Ballens gästhamn
Sol
Nordvästlig vind 3-5 ms

Kapten sparkas ur sängen i den arla morgonstunden och vi glider sakta ur hamnen vid 8-tiden vilket han tycker är okristligt tidpunkt på dygnet. 😉 

Det är kallt men sol skiner och det är en fin vind från nordväst. Hissar full genua och håller god fart. 
Idag har vi en dagsetapp på ca 42 nautiska mil och angör Grenå vid 14.30. 
Vi har flera olika rutter att välja på från Grenå beroende på vindförhållande och vad vi önskar att se i Danmark innan vi sätter kurs mot Sverige och Norge.
Det blir allt tydligare att vi är på väg hemåt igen och jag håller på att gradvis, ändra kurs.
Under flera månader har jag varit fullt fokuserad på oss i båten. På kanaler, slussar, navigering, vind, ström och att planera nya dagsetapper till nya outforskade spännande platser. Det har varit ett privilegium att få tid och utrymme i livet att bara fokusera på på detta och ha en annorlunda vardag än vi brukar. 
Nu längtar jag till att träffa mina vuxna ungar. Jag gläds åt att träffa «di grå på Haugen» igen på vägen hem genom Sveriges västkust. Det skall bli så roligt att få min nyfikenheten stillad och träffa lillasyster Yster och Simon och deras lilla Vilja. Jag tycker det skall bli spännande med mitt nya jobb och och ser fram emot att träffa alla mina arbetskollegor igen och jag tänker ha tid över för att träffa mina vänner för tjat och prat:-) 
Under eftermiddagen undersöker vi Grenå by bike, tar en vinprovning på matvarubutiken Rema 1000 och äntligen får jag en efterlängtad Dansk hakkebøf med katoffler og grønne ærter på en väldigt trevlig restaurang i närheten av hamnen. 
Mätta och nöjda äntrar vi båten, tittar på olika rutter och vi bestämmer oss för att ta en lång dagsetapp till Læsø i morgon.

Vinprovning på Rema 1000 ja!?

Du och jag, griseknoen

4 kommentarer om “Dag 118 – Gradvis kursändring

 1. Hei på dere! Vi i Breezita koser oss hver eneste dag med bloggen deres. Dere skriver begge på en morsom og interessant måte og det er en glede å lese. Vi kommer til å savne den når dere er ferdig med turen deres :-). Vi har også kommet oss gjennom kanalene, en etappe også på bil,og ligger nå i Cannes noen dager. Fortsetter mot Italia og ser hvor vi ender for vinteren.Ønsker dere god tur videre!Hilsen Ingrid og Tormod i Breezita

  Liker

 2. Ja det ska verkligen bli roligt att träffa er igen. Men vi har ju följt er troget på bloggen. Nu får vi bara hoppas att ni inte dyker upp vecka 37. Vi åker till fjällen 6/9 och återkommer 15/9. Ska bli så härligt att få komma till fjälls\» o låta fjällvinden smeka kinden \» o ladda batterierna inför en antagligen grön västkustvinter igen. Kramar från gråben o bruntass.

  Liker

 3. Hej besättningen på Breezita! Va kul att ni följer oss och att bloggen roar er 🙂 Det är ju faktiskt roligt att försöka sätta ord på våra upplevelser genom bloggen och dessutom minns man ju betydligt bättre då. Vi följer er också och är lite avundsjuka på er långa ledighet och dessutom har ni ju varmt och skönt. Här har det varit dubbelt ullställ och luva på havet idag. Ha det bra så hörs vi! Hälsningar från Åse och Tom

  Liker

 4. Hej kära mor och far! Vi kommer när vi kommer men jag tror absolut det blir före vecka 37 om väder och vind är med oss. Det är klart att det bli bra med fjällen för dig, du har ju stora delar av din själ där mamma. Hoppas allt är bra med dig pappa och Lavra förstås! Kram Fråm Åse och Tom

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s