Dag 119 – Jerngenua

Vi tøffer av gårde fra Grenå før morgenduggen har forsvunnet fra rutene. Det er kaldt om morgenen og høsten kjennes veldig nære. Kursen settes mot nord og der kommer også vinden i fra i dag. Sjøen er ganske grov og krapp på morgenen, og båten slå hardt i motsjøen når vi runder ut i Ålborg Bugt. Vi tenker hver for oss at 10 timer med dette kommer til å bli slitsomt. 
 

Sothis kjemper seg nordover


Værmeldingen sier at vinden skal avta utover dagen og det gjør den, men først kommer det en tåkebank som tar oss litt på senga. Radaren blir startet og AIS sjekket nøye, men det er ikke en båt i nærheten. Vi kan ikke huske å ha sett at det skal bli tåke i dag så vi tøffer videre i håp om at den snart letter. Ved 10.30 tiden avtok vinden og tåken var forsvunnet. Vi inntok hvilestilling og koste oss med kaffe og lydbok. 
 

Jeg vil ikke, jeg vil ikke, jeg vil ikke….


Siden vi hadde vinden rett i baugen så ble det jerngenua hele veien og ikke noe seil å passe på. Autopiloten gjorde jobben så vi satt bare på som oppmerksomme passasjerer og nøt utsikten på havet. Lunch ble Danske røde pølser, solen skinner og mannskapet er fornøyd. Ved Læsø renne tok sjøen seg opp igjen og det ble litt ustadig med store dønning en times tid før vi var inne i havnen på Læsø. 
 

Matrosen er godt pakket inn, sommeren er over.

Mannskapet er for trøtte til å utforske øya og vi prioriterer Tacos og dusj. Matrosen blir fornøyd når vi nå endelig får inn Svensk TV i båten.

Kapteinen tar seg en liten lur i sola

God natt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s