Lilla Edet til Trollhättan

29 April, Lilla Edet kl. 11.30.

Planen i dag er å følge i Harald Hardrådes fotspor å komme oss til Åkersjö gjestehavn i Trollhättan, en tur på omtrent 10nm. Harald måtte etter sigende dra sine båter på land her oppe, mens vi kan kose oss med 4 sluser i en slusetrapp. Avgang fra Lilla Edet kl. 11.30 i kaldt og overskyet vær.

Hjemmeskolen maler og tegner i dag noe som passer bra når vi skal sluse. Vi ankommer første slusen kl.14.00 og etter et opprop på VHF åpner sesam seg så vi kan starte slusingen. Det er 3 sluser på rekke og en liten sjø før siste slusen, total 32 meter.

Det oppstår en liten pinlig stopp i siste slusen hvor dørene ikke åpner som vanlig. Langt om lenge så kommer en sliten slusevakt med en betalingsterminal og det viser seg at vi skulle ha kommet inn å betalt for kanalturen på Trollhättan kanal. Vår matros og utkikk Skarpøye har ikke fått med seg informasjonen som stod på et skilt i forrige slusen. Jeg unnskylder meg og sier at vår matros og utkikk er Svensk og delvis blind, han tar ikke spøken. Jeg spør om gjestehavnen vi skal til er inkludert i prisen, det er den. Jeg betaler SEK 1100,- og med dårlig kurs blir jeg trukket for mer i NOK.

Vi ankommer en koselig og tom Åkersjö gästhamn Trollättan kl. 15.15.

Det er godt med strøm på elven her oppe.

Hvis man følger elven litt forbi inngangen til slusene i Trollhättan er det mulig å ligge gratis i naturskjønne omgivelser. Vi sjekket ikke dybden men det lå seilbåter der.

Vi rusler noen turer i området og her er det mye historie rundt slusene og flotte turstier man kan gå. Været spiller ikke på lag om dagen så vi blir nok liggende her en natt til. Vi kan tenke oss å gå til Vänersborg i morgen 1 mai, om broene er åpne.

Gammel sluse fra 1800 tallet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s