Vänern-del 2-Värmlandsjön och Sjötorp

Vänern är fortsatt lika vänlig mot oss när vi styr kursen mot Sjötorp, som är den första eller sista stoppet vid Göta kanal beroende på vilket håll man börjar sin resa.

Sjötorp är ett litet vänligt samhälle med ca 600 invånare som alldeles säkert blommar upp i samband med att turisterna strömmar till för att slussa genom Sverige.

Sjötorp

Café Baltzar har hand om betalningen till gästhamnen och vill under försäsongen, vill ha en hundralapp per natt och då ingår ström, tillgång till tvättmaskin, dusch och toalett. Med tanke på detta facila pris tycker El Capitan att vi också har råd med en stor kall Mariestadare. Lykken slo til igjen når El Capitan fikk øye på Sjötorp livs og at de hadde 1 stk. Sixpack med Norrlands GULD folkøl med best før dato i 2019…i den forøvrig tomme butikken, KaChing!

“Sothis er lastet med nesten alt, bortsett fra alkohol ”

De trevliga ägarna berättar att de hoppade av sina ”vanliga liv” för 10 år sedan. De driver numera ett litet charmigt café och har ett kanalmuseum på övervåningen. Paret har också hand om dieselpumpen och tar upp båtar på höstarna innan de tillbringar vintern i Florida eller Spanien. Verkar fått till en bra ”deal” i livet gällande fördelning av arbete och fritid. Bara att gratulera.

Idag är det dags för hemundervisning i båt igen och lillematrosen och den vikarierade ”fröken” startar upp första skoldagen för veckan. Idag står bland annat matematik, norska, supernytt och fysisk aktivitet på schemat. Detta innebär att även jag får löpa upp och ner för en backe tillsammans med Victor……20 gånger?!

Kaptenen en titt på årets första slussning.

Jeg tok en sniktur bort får å se på dagens og årets første slus kolonne. Slusingen i Götakanal er litt annerledes enn i Trollhättan kanalen, men det ser ut til at personalet gir ut god opplæring og slusingen går bra.

Årets første Götakanal slussning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s