Free wifi dag i Motala

I dag har vi bare slappet av og gått en tur i Motala som viser frem alle sine vårtegn.

Skapøye utfordrer høydeskrekken

Som nevnt tidligere så er det en trivelig strandpromenade hvor man kan nyte utsikten utover Vättern og Motala bro. En kuriositet er at alle gatene ned mot strandpromenaden radierer mot skulpturen Visionärens vinkelben som man kan se ute ute vannet til venstre i bilde under. Uansett hvilken gate du står i så ser du rett på denne skulpturen.

Utsikt mot vest, Motala bro og strandpromenaden

Motala bro er bygget i 2013 og fremstår fremdeles som ny, antagelig sliter ikke alt ferskvannet her inne like mye som på bruene ved kysten.

Vättern er visstnok kjent for å være kald, dyp og ha veldig klart vann. Det klare vannet kan gi assosiasjoner til strandpromenader i varmere strøk.

Skarpøye og den minstematrosen ser hele tiden etter trapper til trim formål.

Inne i byen spotter vi en pussig kombinasjon av kontorer og butikker i samme bygg. Ved nærmere ettertanke så passer det ganske bra. Legg merke til at det er systembolaget som har lys i skiltet og står øverst, her er det viktig med prioritering.


I morgen er det dessverre meldt om regn og vind når vi skal sluse og vi gleder oss ikke spesielt til dette når vi har sett andre som har slitt med å komme inn med vestavinden i ryggen.

Sothis er for tiden eneste gjestebåt i den flotte havna som ligger like ved sluseinngangen.
Veien videre for Sothis

Vi noterer oss at sosial distansering bland ungdommen ikke står høyt på prioriteringslisten i større byer som Motala og vi står nærmest inntil veggen noen steder for å holde på avstanden. Det liker vi dårlig, det er tross alt lite som skal til for å holde litt avstand i disse tider.

Etter et par timers gåtur i sola lar vi oss friste av et tilbud på smörgåstårta som vi kom over i butikken når vi handlet i går. Selv om Kapteinen aldri har hørt om denne kaken tidligere så mener han at en slik tårta med litt kaffe kan passere som en god lunch i båten. Når dillsmaken slår inn etter den første biten går det opp for kapteinen at denne kaken er ny for gommen, men langt bedre enn Flygande Svensson, eller hva den nå heter…

I morgen blir det 6 sluser, diverse broer og 1 sjø (Boren) forhåpentlig ikke i regn hele dagen. Er vi ekstra heldige får vi sluse alene i morgen 🤞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s