”Mors dag” – Motala och vidare till Borensberg

10 Maj 2020 Motala 16.00

En missad källhänvisning, 6 slussar och en sjö

I dag ringer min son från Malta och gratulerar mig på mors dag. Sonens Emma hade påmint honom eftersom hon firat sin mamma på Malta idag. Då passar det ju bra att skriva ett par rader till min egen fina mamma på Hagen.

Idag är det alltså mors dag och då vill jag skicka en speciell hälsning till min mamma som jag inte träffat IRL på flera månader på grund av COVID-19.

Min mamma är den starkaste och klokaste kvinna jag känner och hon har varit min förebild under många år. Av mamma har jag lärt mig att tro på mig själv och ha tillit till men också ta ansvar för mina egna val i livet. I mammas värld är inget omöjligt och där andra bara ser begränsningar ser mor nya möjligheter. Min mamma har varit en ivrig support och hejaklack gällande vårt pågående seglarprojekt och det har varit guld värt under resans gång. Tack till dig ”Mora” och ta hand om dig och Tora så ses vi förhoppningsvis innan vi reser längre bort.

Innan jag ska publicera dagens inlägg på bloggen gör jag först bara en kort bakgrundskoll via Google.

Firar hela världen sina mammor samma datum eller finns skillnader? Ja, det finns skillnader!!🤭

Så mor, jag låter trots allt inlägget vara kvar som en hyllning till dig och nästa inlägg som kommer att tillägnas till dig kommer i repris 31 maj.

Vill även rikta ett stort tack till dig Johan, ivrig anhängare till källhänvisning som ALLTID varit noga med att kontrollera bakgrundsfakta. 😂

Tidigare kung av betydelsen att alltid kolla källan

I dag väntar vi in slussöppning klockan 16.00 som tar oss vidare mot Östersjön. Det är varmt i luften men det väntas vind från sydväst upptill 13 m/s i kasten som kan göra det lite besvärligt i slussen. Inga båtar är synliga på AIS vid middagstid, kanske blir vi själva i slussen.

Slussen öppnar klockan 16.00, helt enligt tidtabellen, och vi har sällskap av ett par från Vasa i Finland som precis köpt sin båt i Mellerud. De har fått tillåtelse att segla hem båten från Sverige till Finland mellan 10 och 17 maj.

Det blir en slusstrappa på 5 slussar och passage över sjön Boren i regnväder, kyla och via ca 10 m/s.

Vi passerar Baltzar von Platens grav.

Besättningen är vid det här laget vältrimmade och slussningen går som på räls.

Vi lägger till kaj i det lilla kanalsamhället Borensberg och besättningen kommer till ro med tacos.

Slutligen en rättelse från gårdagens blogg av El Capitan- det heter absolut INTE flygande Svensson utan Janssons frestelse och inget annat.

Janssons frestelse är förutom väldigt gott, också billigt och således utomordentligt lämplig mat för den ekonomiska El Capitan, så tack för tipset. Kommer sätta dig på att skala potatis i morgon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s