Borensberg til Norsholm

Mannskapet våkner kl. 0700 til sol og en utetemperatur på 2 grader! Det er for så vidt godt med sol, men 2 grader seriøst…

Du kan hvad du vill och när du säger att du kan intet, så vill du intet.

Slusingen begynner kl. 0900 og vi tar på oss dobbelt med ull og flere lag med klær, luer, hals og hansker. Finnene i båten bak er våkne og har spanet ut den første slusen som er en manuell sak fra gamle dager som mannskapet må hjelpe til med. Eventuelle oppsamlinger av baconfett i blodet får fart på seg fra klokka 0900 med andre ord. Skarpøye er ute å svetter i det kalde været, det er sundt å være mannskap på Sothis.

Vi passerer idylliske Göta Hotell

En bro vil ikke åpne skikkelig og mannskapet nyter kaffe og en kjeks i sola.

Vi kommer til Gøtakanals stolthet, Carl Johans slusstrappa som består av 7 sluser med en total høydeforskjell på 18,8 meter. Ikke så høyt sammenlignet med sluser i Europa kanskje, men en anselig konstruksjon. Navnet Carl Johan stammer fra da Kongen og han sønn prins Oscar besøkte byggeplassen i 1815 og la ned en grunnsten, det er slitsomt å være konge.

Slusingen går smidig og vi havner ut i innsjøen Roxen. Det blåser greit 8-12 m/s så vi ruller ut litt genoa og får fin fart over sjøen. Passerende regnbyger gir ekstra vind.

Det blir en lang dag for oss og ankommer Norsholm kl. 1900. Mannskapet er møre etter alle slusene (17 stk) og 10 timer på reise. Skarpøye har fikset «kjöttfärs grateng” som er klar når vi legger til og som smaker fortreffelig! Det blir stille i kahytta når alle har spist, bare vinden kan høres i masta.

El Capitan skal vise Skarpøye en flygande Svensson så snart det blir badetemperatur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s