En ”flygande Svensson”

12 Maj 2020 Norsholm 09.00

Sol, moln, 3-17 m/s och snö mellan Nordholm och Söderköping

Hela manskapet är trötta idag efter en arbetsdag på 10 timmar under gårdagen. Det finns inte en muskel som inte gör sig påmind om att den inte nyttjas på länge.

Vi bestämmer oss ganska snabbt att stanna till i Söderköping för att både vila och se oss omkring och ta nästa konvoj vidare till Mem och slutligen Östersjön. Får klartecken från kanal bolaget AB och vi kommer att sammanstråla med nästa konvoj på fredag klockan 14.00

Idag har vi klarat av 12 slussar och sjön Asplången och vi har haft varierade väder minst sagt. På ett ögonblick blåste det upp till 15 m/s på Asplången och när kapten ropade från sittbrunnen att det snöade så trodde jag knappt mina öron eller ögon. Ni tror kanske att jag och minste matros bara kosade oss i varm båt och med choklad, och det var absolut fallet. Vi räknade matte och då behövs alla tänkbara belöningar för att få framgång i den matematiska världen, och då kan det slinka ner en chokladbit eller två.

I varannan sluss var det kastbyar och en av de västa slussarna fick båten att, än slinka hit och än slinka dit och än slinka ner mig i ett gräsdike, i ett försök att stoppa båtens framfart. Jag såg att El Capitan hade svårt för att inte skratta ihjäl sig men han skulle aldrig erkänna det.

Matrosen i den ”finska” båt nummer två hängde på mantåget och skrek ut sin nöd i sitt försök att stoppa sin båt. Man bör kanske koppla in matrosfacket för att kolla upp arbetsmiljön, göra en riskanalys och en åtgärdsplan på kort och lång sikt?

Oj, minns plötligt att jag inte är med i någon fackförening🤭

Slutligen hamnade vi med båt och besättning i någorlunda balans i Söderköping.

Efter en kort sightseeing under tunga regnmoln landar vi i båten med varsin bägare med hemmagjord glass.

6 kommentarer om “En ”flygande Svensson”

    1. När vinden bara tar tag i hela båten och det går från 5 ms till 15 ms och det dessutom snöar i maj blir man nästan full i skratt

      Liker

    1. Hej Lisa! Nu blev jag riktigt glad över att få se att du tittat in på vår blogg och reseäventyr. ❤️

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s