Jomfru i sikte

Det er godt å våkne av sola og ikke av klokka, å nyte frokost uten å passe tiden, å sitte på dass til beina visner. Kort sagt det det godt å ha fri. Alle har sovet som steiner og er opplagte for dagens gjøremål. Det er bare minstematrosen som har formelle plikter i form av hjemmeskole, vi andre har bare løse planer av mer praktisk art. Jeg ønsker meg mer diesel og kanskje bytte ut noen gamle gassflasker, og alle ønsker seg en dusj.

Vi setter avsted i motvind med jernhesten. Jeg har sett meg ut Gryts varv og marina som skal ha diesel, men på veien dit kommer vi forbi Fyrudden Marina som ser lovende ut med flere grønne militærbåter og STOR dieselpumpe. Vi fyller uten å sjekke kvaliteten med vår sil Mr. Flunnel ,vi regner med at «de grønne» sørger for at det ikke er noe gammel diesel på tankene. Vi har har hatt en av disse militærbåtene kjørende rundt oss i hele dag. Antagelig lurer de på nasjonaliteten vår siden vi seiler rundt uten flagg.

Fyrudden byr ikke bare på diesel, etter litt smisk fra Skarpøye får alle tre en etterlengtet dusj i gjestehavnens lokaler. Til min store overraskelse har de 2,5 kg Campingaz flasker her, en av de få på Østkysten skal vi tro eieren. Jeg får byttet mine to rustne flasker fra 2012 med splitter nye fulle av gass for kr. 900,- en stiv pris sett med Norske øyne, men disse er kjekke å ha og kan byttes mange steder i Europa. Det finnes også en liten nærbutikk ved brygga så kjøleskapet får en liten oppfylling. Gjestfriheten og utvalget på Fyrudden setter vi stor pris på, dette er en gjestehavn å dra innom om man er på disse trakter. Vi takker og bukker og stevner videre blanke i huden og til lukten av deodorant.

Kunst på Fyrudden marina

Vi ankommer i vakre omgivelser på Jomfruskjær som ligger ganske langt ute i skjærgården. Her ligger en de av mange bøyer som den Svenske Kryssarklubben har lagt ut i hele landet.

Sothis på jakt etter jomfruer

Den er en magisk kveld og vi nyter litt forfinet kullsyre i cockpiten mens vi ser på en dramatisk solnedgang. Utrolig nok blir man også trøtt uten jobb, god natt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s