Bøyekroken kommer til nytte

Oskarshamn 24 Mai Kl. 07.15

Bobilene er snart ute i vannet

Vi bestemmer oss får å komme tidlig av gårde i håp om å utnytte et svakt vinddrag fra Nord. Målet i dag er Borgholm på Öland drøye 26 nm. Vinden er svakere enn antatt og drar oss fremover i bare 2 knop, vi blir nødt til å støtte med motor for å få noe fart. Ved Vållöromp så skifter vinden til rett i mot og Volvoen får strekke ut beina. Ingen store begivenheter og vi kommer frem til en relativ tom og søvnig Borgholm gjestehavn kl. 12.15.

Vi legger oss longside selvom det er bøyeparkering, det er bar en båt til her og den ligger også longside så vi klapper inn med langsiden. Etter en kort orienteringsrunde finner vi at Hotellet vi skal betale på er stengt. Altså ingen sauna og boblebad på Sothis besetning, men vi lukter fremdeles litt sjampo etter dusjen i Oskarshamn.

Borgholm virker som en koselig liten by med det nødvendigste for turister. Byen har ikke våknet og vi tenker at den er litt sent ute med sommer åpningen. Det er mulig at de ser at Kinaviruset vil forsinke sommeren noe og derfor slapper litt ekstra av nå. Vi rusler en tur opp til slottsruinene og kikket på restene og bevitnet den store Almedøden som man kan se på bildet under slottet.

Slottsruiner og Almedød

Det er fungerende og bra WiFi i havnen så mannskapet slår seg til ro med etterlengtede filmer og serier resten av kvelden. Havneleie ble kr. 0,- og vi tøffet ut av havnen kl. 09.45 og satte snuta sørover i Kalmarsund.

Ölandsbron

Planen var å erobre en SXK bøye på Stensöe etter Kalmar, men planer kan fort skifte. Vi hadde god seilvind 6-12 m/s fra Nord og medstrøm, så vi bestemmer oss for å fortsette til Mörbylånga som ligger lengre sør på Öland. Etter en noe klumsete reving av forseilet kommer vi oss inn i en svært så blåsete havn kl. 15.00 og det er selvsagt bøyer der.. Vi dropper bøyeparkering i denne vinden og glir inn longside. Vi rusler en liten tur og når vi kommer tilbake så kommer havnekapteinen innom og tar betalt kr. 200,- Vi får vaske så mye klær vi vil og dusjet i det nye servicebygget, dette var bra!

Mitt i middagen kommer en kar og spør om vi har en stor krok eller en dregg å låne bort, han har nemlig klart å miste sykkelen sin utenfor kaia i godt og vel 3 m vann. Han vet akkurat hvor den ligger og håper å klare å dregge den opp. Vi har en nyinnkjøpt bøyekrok som vi låner ut til den uheldige. Han er heldig å får napp på første forsøk og sykkelen av gammel type kommer på land i igjen.

Ellers alt vel ombord og alle er friske og raske.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s