Kage på bordet

6 Juni 2020 Ystad

Vi har bestämt oss för att stanna i Ystad några dagar, dels för att se vad Ystad har att erbjuda men också för att väntas hårda vindar, uppåt 16-18 ms under fredag och lördag.

Gästhamnen är helt ok och kostar 200 kronor per natt för en båt av vår storlek och då ingår tillgång till toalett och ett fungerade Wi-Fi till hela besättningens stora förtjusning. Det är märkligt vad nöjd man kan bli genom att få frossa i youtube videor, serier och filmer under några dagar.

Ström, dusch och tvättmöjligheter kostar extra och betalas via Tallycard , ett hamnkort som vi stiftade bekantskap med i Simrishamn.

På vår rekognoseringsrunda genom hamnen finner vi Ystads skeppshandel som ägs och drivs av Skånepågen Jens och som är en maritim oas av både gammalt och nytt.

Här finner vi en ny seglarjacka till mig, sydväst och seglarbyxor till El Capitan men en diskpropp i passande storlek går till och med den välsorterade skeppshandeln bet på.

Nåja, då får man helt enkelt modifiera det man har säger kapten och skär bort toppen på befintlig diskpropp och vände toppen nedåt och så var det tätt i diskhon igen.

Vi finner också teakstången till svenskflaggan och El Capitan säkrar både stång och flagg med en liten karbinkrok för att förhindra att den svenska symbolen blåser till havs igen, som är den officiella förklaringen. Jag tycker fortfarande att det är ett märkligt sammanträffande att svenskflaggan försvann utan ett lämna ett spår efter sig just den 17 maj, eller hur mora😜

Sms från Mora

Ystad är en riktig fin liten stad med gammal dansk arkitektur med trånga gator och prång.

Klostret och dess omgivningar andas frid, ro och stillhet och en mättad doft av kryddor och blommor följer med oss genom vandringen i klosterträdgården och dess omgivningar.

I mitt nästa liv ska jag bli en nunna med ansvar för perenn och kryddträdgården

I dag är det Sveriges nationaldag och det har blåst hårda vindar, uppåt 18-19 ms sedan midnatt. Det är ordentligt med sväll i hamnen och det knirkar och knarrar, rycker och drar i tampar och tåg.

Tack gode att vi är på land

Sveriges dag firas utan flagg på grund av vinden men med bakelser där varje besättningsmedlem får välja sin favorit och där samtliga tycker att just deras val av bakelse är det bästa.

Vi hoppas att vinden mojnar enligt prognosen under kvällen och natten så att vi kan kasta loss igen i morgon för vidare seglats längs Sveriges sydkust.

5 kommentarer om “Kage på bordet

 1. Va mysigt det låter…å vad jag kan känna igen mig i det där med glädjen då man äntligen har bra wifi.
  Hoppas på en kanonsommar så ni alla får se det bästa av Sveriges kustlandskap.

  Likt av 1 person

 2. Ser härligt ut! Vilken tur med vädret ni har, även om det är lite blåsigt! Men lagom vind i seglen är väl uppskattat kan jag tro!

  Liker

 3. Hej Britt!
  Ja vi har haft mycket sol och i perioder mycket vind, men ja, vind vill vi ju ha😀
  Sverige är fantastisk vackert och vi har sett platser där ingen av oss varit förut.
  Hur har du det i livet?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s